Vil kutte i støtten til lydavis for blinde

Fylkesrådmann vil kutte i støtten til å lage lydavisa på cd til blinde. Daglig leder i blindeforbundet i Østfold mener det fører til dårligere tilgang på viktig informasjon til blinde i fylket.

Lydbok

Blindeforbundet fortviler over at fylkeskommunen kutter i støtten til lydavis på cd.

Foto: www.colourbox.no

– Vi har ikke noe annen kanal for å få ut alle de tingene som er veldig viktig å informere om. For eksempel kunngjøringer om at vi skal på konsert, arrangement eller ha et hjelpemiddelseminar, sier daglig leder i Blindeforbundet i Østfold Andreas Poppe.

– Vi har over 600 medlemmer, og vi har ikke anledning til å ringe rundt til alle hver gang.

For lydavisa er viktig for blinde for å skaffe annen informasjon enn det nyheter på radio kan tilby, sier Poppe.

Han mener nettbrett, PC eller smarttelefonen er lite egnet siden 70 prosent av medlemmene i blindeforbundet er over 70 år.

– Det finnes tale på mange smarttelefoner, men det er et eget språk som tar lang tid å tilegne seg. Man må bruke ti fingre og trykke på forskjellige måter. Det er ekstremt vanskelig å lære seg en slags taleteknikk når man ikke ser operativsystemet i en telefon, og spesielt når man begynner å nærme seg 80 år.

Fram til nyttår betalte Østfold fylkeskommunen en 40 prosent stilling til lydavisa. Siden har de hatt en 20 prosent stilling, og nå ligger det et forslag på å kutte støtten til 75 000 kroner.

– Nå sitter vi her og river oss i håret og prøver å finne en løsning. Det blir jo en forringelse av tilbudet, sier Poppe.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: