NRK Meny
Normal

Vil ikke selge klovnekostyme: – Skremmende

Da barna til Cato og Maria Rummelhoff Olsen kom hjem fra skolen og fortalte om skremmende klovner, bestemte de seg for å fjerne alle klovnekostymene fra butikken de driver

Maria Rummelhoff

Maria Rummelhoff Olsen driver en lekebutikk på Gressvik sammen med mannen Cato. De kommer ikke til å selge klovnekostymer fremover.

Foto: Christian Nygaard Monsen / NRK

– Det har spredd seg så fort. Det er sikkert bare skøyerstreker, men for de som blir rammet av dette, så er det ganske skremmende, sier Cato Rummelhoff Olsen til NRK.

Onsdag kveld kom skremme-trenden som har gått verden over til Østfold. En turgåer i Fredrikstad ble overrumplet og skremt av to personer utkledd i klovnekostymer. Turgåeren reagerte med det politiet omtalte som «et berettiget slag» mot klovnene.

Engstelige barn

Politiet oppfordrer folk til ikke å skremme folk på denne måten, og Rummelhoff Olsen vil gi sitt lille bidrag til å stoppe trenden.

De kommer ikke til å selge klovnekostymer fremover.

– Dette er ikke føringer vi har fått fra kjeden, men noe vi har tatt initiativ til selv. Vi vil ikke fyre opp under fenomenet, sier han.

Ideen fikk de da barna kom hjem fra skolen og fortalte om trenden.

– Vi har to gutter på ni år som går på skolen, og det har vært mye snakk om «killing clowns» de siste dagene. Det var mange engstelige elever, så da fjerner vi det lille vi har fra butikken, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Autovern i veien

    Det skal ligge deler av et autovern i veibanen på E6 i Råde. Det melder Sarpsborg Arbeiderblad. Gjenstandene ligger i sørgående kjøreretning. Det har vært et trafikkuhell der tidligere i dag.

  • Gjenstander i veibanen

    Det meldes om gjenstander i veibanen på E6 i Rygge, mellom Patterødkrysset og Årvollkrysset. Ifølge tipser er det venstre felt i retning mot Sarpsborg. Vær oppmerksom. Beredskapen er på veg for å rydde.