NRK Meny
Normal

Vil ikke flytte til Halden

Studenter og ansatte ved Høgskolen i Østfold vil ikke ha ingeniørutdanningen til Halden.

Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

I et styremøte i dag skulle det egentlig avgjøres hvor ingeniørutdannelsen skulle bli lokalisert i framtiden.

Men høgskoledirektør Birgitta Rødstøl Næss har bedt om at avgjørelsen utsettes til desember.

Høgskoledirektøren vil vente

Høgskoleledelsen med direktør Rødstøl Næss i spissen, vil at styret først skal bestemme seg for hvor mange lokaliseringer det totale studietilbudet til høyskolen skal ha, før de avgjør hvor studieretningen skal holde til.

- Diskusjonen om organisering og lokalisering av realfagene ved HiØ har klarlagt at det ikke er formålstjenelig å konkludere endelig i denne saken før man har bestemt om HiØ skal være lokalisert på ett, to eller tre studiesteder, skriver Rødstøl Næss i sin uttalelse.

 Studenter ønsker Nedre Glomma

Men ansatte og studenter ved HiØ har utarbeidet et motforslag til styremøtet, og vil samtidig utelukke Halden som framtidig lokalisering for ingeniørutdanningen.

Forslaget innebærer at ingeniør- og realfagutdanningen i framtiden samlokaliseres med helse- og sosialfag ett sted i Nedre Glomma-regionen, skriver SA.

Om den endelige lokaliseringen skal bli Sarpsborg eller Fredrikstad skal utredes videre ifølge forslaget.

Kan utsettes til desember

Tillitsvalgt i UNIO, Torbjørn Olsen, ønsker heller ikke noen utsettelse av lokaliseringsspørsmålet, sier han til SA. 

Men alt tyder på at det på dagens styremøte blir vedtatt et forslag som er i tråd med høgeskoledirektørens forslag - og at spørsmålet om lokallisering utsettes til desember.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Gutt (7) reddet fra drukning

    En syv år gammel gutt er fraktet med luftambulanse til sykehus etter en ulykke på Østfoldbadet i Askim. Gutten kom ifølge Smaalenene under vann, og kom til bevissthet etter å ha fått livredning.

    – Tilsynelatende ser det ut til å ha gått greit med ham. Men når noen har svelget mye klorvann er det rutine at de sendes til sykehuset, sier daglig leder David Koht-Norbye til avisen.

  • Sparta er ille ute

    Lillehammers Mads Homdrom scorte det avgjørende målet åtte minutter ut i spilleforlengelsen. Dermed tapte Sparta også den andre semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey. Inntil syv kamper skal spilles for å avgjøre hvem som når finalen.