NRK Meny
Normal

Vil ikke flytte til Halden

Studenter og ansatte ved Høgskolen i Østfold vil ikke ha ingeniørutdanningen til Halden.

Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

I et styremøte i dag skulle det egentlig avgjøres hvor ingeniørutdannelsen skulle bli lokalisert i framtiden.

Men høgskoledirektør Birgitta Rødstøl Næss har bedt om at avgjørelsen utsettes til desember.

Høgskoledirektøren vil vente

Høgskoleledelsen med direktør Rødstøl Næss i spissen, vil at styret først skal bestemme seg for hvor mange lokaliseringer det totale studietilbudet til høyskolen skal ha, før de avgjør hvor studieretningen skal holde til.

- Diskusjonen om organisering og lokalisering av realfagene ved HiØ har klarlagt at det ikke er formålstjenelig å konkludere endelig i denne saken før man har bestemt om HiØ skal være lokalisert på ett, to eller tre studiesteder, skriver Rødstøl Næss i sin uttalelse.

 Studenter ønsker Nedre Glomma

Men ansatte og studenter ved HiØ har utarbeidet et motforslag til styremøtet, og vil samtidig utelukke Halden som framtidig lokalisering for ingeniørutdanningen.

Forslaget innebærer at ingeniør- og realfagutdanningen i framtiden samlokaliseres med helse- og sosialfag ett sted i Nedre Glomma-regionen, skriver SA.

Om den endelige lokaliseringen skal bli Sarpsborg eller Fredrikstad skal utredes videre ifølge forslaget.

Kan utsettes til desember

Tillitsvalgt i UNIO, Torbjørn Olsen, ønsker heller ikke noen utsettelse av lokaliseringsspørsmålet, sier han til SA. 

Men alt tyder på at det på dagens styremøte blir vedtatt et forslag som er i tråd med høgeskoledirektørens forslag - og at spørsmålet om lokallisering utsettes til desember.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bil skled av veien

    En bil har sklidd av veien på riksvei 188 ved Tune kirke i Sarpsborg. Det ser ut til at det ikke har oppstått personskader, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Kjørt til legevakt etter velt

    En 16 år gammel jente er kjørt til Halden legevakt etter at hun veltet på lett motorsykkelen sin. Bakgrunnen for velten skal være at hun forsøkte å kjøre unna en elg. Det skriver politiet på Twitter.