NRK Meny
Normal

Østfold-politiet nølende til beredskapssenter

Mandag kommer første pulje fra politihøgskolen for å trene på beredskapssenteret ved Rygge flystasjon. Politiet i Østfold er foreløpig tvilende til å bruke senteret til trening.

Bevæpnet politi i Mo i Rana

Politiet skal øve på Rygge i skoleåret 2014/2015. Mandag kommer første pulje fra politihøgskolen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Ved beredskapssenteret på Rygge legges det opp til at polititjenestemenn og studenter skal kunne trene på skarpe oppdrag og terrorbekjempelse.

Politihøgskolen tar i bruk senteret på mandag. Det viser at området er attraktivt, mener prosjektleder Svein Holtan på Rygge Beredskapssenter.

– Området er klart til å tas i bruk, det er ingen store investeringer som må til. At politihøgskolen starter allerede neste uke viser at området er attraktivt. Det er en veldig bra start, sier han.

Har allerede fasiliteter

Men å få politistudentene på besøk er kun en sped start. Drømmen er et felles beredskapssenter for alle blålysetatene.

Østfold politidistrikt er blant dem som kunne lagt mer av treningen sin til Rygge. Men det er ikke aktuelt for dem å inngå et formelt samarbeid med beredskapssenteret nå.

– Vi er i en fase hvor vi kartlegger mulighetene og ser på hva vi har, og må da vurdere andre alternativer fortløpende, sier leder av fellesoperativ enhet John Lunder i Østfold politidistrikt.

Hvorfor er det ikke aktuelt?

– Vi har øvingsfasiliteter som ivaretar det behovet vi har. Derfor vil vi se på ulike alternativer med tanke på hva som står foran oss. Men der er Rygge som treningssenter et alternativ.

Østfold politidistrikt var på befaring på Rygge og så på området forrige uke.

– Vi vet at de synes at området er veldig attraktivt for store deler av treningen de gjennomfører. Men vi har stor respekt for at politidistriktet har behov for å gå sine interne runder for å se på hvordan de ønsker å løse sine behov for trening fremover, sier Svein Holtan ved beredskapssenteret.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • I ferd med å få kontroll på brannen

    Politiet melder at brannvesenet nå er i ferd med å få kontroll på brannen i Sefa-bygget i Sarpsborg. Det lokale brannvesenet får bistand av mannskaper fra flere andre kommuner i Østfold.

    Laster Twitter-innhold