NRK Meny
Normal

Vil ikke betale mer skatt for dette

Hvalers rådmann mener det er nødvendig å nesten doble eiendomsskatten de neste tre årene for å finansiere kommunens tjenester. Slikt får hytteeierne kaffen i vrangstrupen av.

Hytteiere på Hvaler er opprørt over rådmannens budsjettforslag. Han foreslår nesten en fordobling av eiendomsskatten de neste tre årene.

Oppgitte over rådmannens eiendomsskatteplaner

- Vi fikk sjokk i går, sier styremedlem Jorunn Standal i Hvaler hytteeierforening.

Jorunn Standal, Hvaler Hytteeierforening

- Vi fikk sjokk av rådmannens planer, sier Jorun Standal i Hvaler Hytteeierforening.

Foto: Tomas Berger / NRK

- Vi hadde slått oss til ro med at skatten skulle være på to promille, og hadde fått forsikringer om at det ikke skulle heves.

Det teller lite når en rådmann må vinne måter politikernes vyer kan forankres i økonomiske virkeligheter på. I går la rådmann Dag willien Eriksen frem et forslag til budsjett, som spesielt satser på investeringer i skole- og helsesektoren

Forslaget innebærer at en hytte sm i dag er verdt tre millioner rkoner vil få økt den årlige eiendomsskatten fra 6.000 til 11.000 kroner.

Må finansiere sammfunnsutviklingen

Hvaler-rådmann Dag Willien Eriksen

I går tegnet og forklarte Hvalers rådmann hvorfor kommunen må kreve inn mer eiendomsskatt.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Eriksen minner om at det faktisk må penger til, for å gi Hvalers beboere gode tjenester i fremtiden.

- I den grad vi skal sikre samfunnsutviklingen i Hvaler-samfunnet, så er det viktig at vi trykker inn noen investeringsknapper, og det gir vi nå politikerne mulighet til, sier rådmannen.

Standal frykter først og fremst konsekvensene for de eldre hytteeierne.

- Det er en del eldre mennesker her som har hytter, som ikke har mulighet til å betale.

Vil holde det de har lovet

Kim-Erik Ballovarre, varaordfører Hvaler

Varaordføreren tviler på at det er politisk flertall for rådmannens budsjettforslag.

Foto: Tomas Berger / NRK

Politikerne behandler budsjettforslaget den 12. desember. Der vil rådmannens forslag bli stanset, skal vi tro varaordfører Kim-Erik Ballovarre (H)

- I den økonomiplanen som blir lagt fram kommer vi til å beholde eiendomsskatten på to promille.

- Jeg tror det er en bred enighet, og at samtlige partier kommer til å støtte opp om at vi ikke skal øke eiendomsskatten.

- Det har vi lovet velgerne våre, og det kommer vi til å stå for.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fortsatt alvorlig etter ran

    Tilstanden er fortsatt alvorlig for mannen i 60-årene som ble angrepet under et ran i Rygge tidligere denne uka. Mannen var hjemme i sin bolig sammen med kona da to maskerte menn brøt seg inn og angrep ekteparet med balltre og øks. Politiadvokat Anders Svarholt forteller at mannen fortsatt ligger på sykehuset på Kalnes, men han kan nå gjøre rede for seg. Tyvene stakk fra stedet med flere verdisaker i tillegg til ekteparets bil. Politiet har nå fått tips om bilen, og har tro på at de kan finne den, slik at de kan komme seg videre i etterforskningen.

  • Døde etter arbeidsulykke

    En 33 år gammel mann fra Moss døde på sykehus etter en arbeidsulykke ved bedriften Contiga i Moss i går, skriver Moss Avis. Bedriften produserer betongelementer og mannen kom i klem mellom to maskindeler ved en støpemaskin. Politiet etterforsker ulykken og Arbeidstilsynet skal i løpet av dagen gjennomføre et tilsyn ved bedriften, ifølge avisa.