NRK Meny
Normal

Vil ikke betale barneverns-regning

Halden kommune får kritikk fra Komunerevisjonen for å ha sendt hele regningen til staten.

Halden kommune

Det er helt urimelig at Halden kommune må dekke dette, mener rådmann Per Egil Pedersen.

Foto: Rainer Prang / NRK

Kommunerevisjonen reagerer på at Halden kommune har sendt sendt regningen for den kommunale oppreisningsordingen for barnevernsbarn til staten.

Dette punktet alene dreier seg om ni millioner kroner for fjoråret. Det er helt urimelig at Halden kommune må dekke dette, mener rådmann Per Egil Pedersen.

– Vi mener at de økonomiske kostnadene på kort sikt blir en altfor stor belastning for nåværende mottakere av tjenestetilbudet. Vi mener det bør være en annen finansieringsordning, sier han til NRK.no.

Totalt må kommunen ut med 35 millioner kroner via oppreisningsordningen. Det er grovt regnet det samme som 40 sykehjemsplasser eller 60 lærerstillinger koster per år.

LES OGSÅ:

– Ekstrakostnader

Halden kommune får også kritikk av kommunerevisjonen for å ha feilført fjorten millioner kroner som inntekt i fjor.

Revisjonen reagerer blant annet på at kommunen har ført et tilskudd på fem og en halv millioner kroner til Halden ishall som et lån, skriver Kommunal rapport.

Rådmann Per Egil Pedersen er ikke enig med kommunerevisjonen.

– Som kjent måtte kommunen trå inn for å få fullført byggingen av ishallen og i den forbindelse har vi hatt en del ekstrakostnader. Men nå skal først saken granskes og etter det vil vi vurdere nærmere hvem som har ansvaret for den posten, sier Pedersen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 22:55!

  • Nytt slagord for Fredrikstad

    Bystyret i Fredrikstad har i kveld vedtatt at det nye mottoet, eller visjonen for byen, er "Fredrikstad - den lille verdensbyen". Dette erstatter det gamle slagordet «Byen der det årnær sæ for alle – gjennom kunnskap, kultur og klima».