NRK Meny
Normal

Vil ha videre drift ved Saugbrugs

Norske Skog vil legge ned produksjonen ved Hønefoss, men rører ikke Saugbrugs i Halden.

Norske Skog Saugbrugs

Vi trenger dessverre ikke så mange fabrikker som lager papir lenger, sier konsernsjef Sven Ombudstvedt i Norske Skog.

Foto: Rainer Prang / NRK

Konsernledelsen i Norske Skog anbefaler overfor styret å legge ned produksjonen ved Norske Skog Follum ved Hønefoss med drøyt 350 ansatte senest 31. mars 2012.

– Vanskelig marked

– Norske Skog selger mindre papir enn før siden mange erstatter papir med elektroniske medier. Da trenger vi dessverre ikke så mange fabrikker som lager papir lenger, sier konsernsjef Sven Ombudstvedt i Norske Skog i en pressemelding.

Norske Skogs ledelse har ved flere anledninger i år gjort det klart at konsernet må vurdere produksjonskapasiteten. Fredagens anbefaling er et resultat av en omfattende prosess, som også har involvert de tillitsvalgte.

Ledelsen foreslår derimot å opprettholde full drift ved Saugbrugs i Halden og på Skogn.

LES OGSÅ:

Ny eier kan true Saugbrugs

Viken Skog, som er Norske Skogs største aksjonær, ønsker å kjøpe Follum og la for to uker siden inn et bud på 280 millioner kroner.

DN.no skrev i forrige uke at Norske Skog synes budet er for lavt, og vurderer derfor heller å legge ned fabrikken.

– Vi trenger ikke flere konkurrenter og mer papir i markedet. Vi trenger færre konkurrenter og mindre papir i markedet. Fortsatt drift av Follum med en annen eier vil gjøre situasjonen vesentlig vanskeligere for våre fabrikker i Trøndelag og
Østfold, sier Sven Ombudstvedt til Ringerikes Blad.

Forslagene vil bli lagt fram for styret og bedriftsforsamlingen, som skal ta stilling til forslaget den 7. og 8. desember.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stortingspolitiker frikjent

    Tage Pettersen er frikjent av lagmannsretten. Stortingspolitikeren ble saksøkt av Niels J. Wiig for ærekrenkelser mens han var ordfører i Moss. Grunnen var at kommunen anmeldte Wiig for grovt underslag etter en konkurs og sendte ut en pressemelding om dette. Politiet har senere henlagt saken mot Wiig, men han nådde likevel ikke opp i søksmålet mo den tidligere ordføreren. Også søksmålet mot Even Rønvik ble avvist av lagmannsretten.

  • Ung midtstopper klar for Sarpsborg

    Sarpsborg 08 har i dag signert midtstopper Bjørn Inge Utvik fra Sogndal på en treårskontrakt. Det forteller klubben i en pressemelding. Utvik er bare 21 år gammel, men har likevel god erfaring med nærmere 70 kamper på øverste nivå i Norge.

    Bjørn Inge Utvik klar for Sarpsborg 08
    Foto: Sarpsborg 08