Miljøvernforbundet vil ha vekk industrigigant fra boligområde

Norges Miljøvernforbund vil at Moss kommune skal omregulere området til bedriften Aker Solutions i Moss

Aker Solutions Moss

Aker Solutions, som blant annet produserer kabler til oljeindustrien, har lokaler på området til gamle Moss verft på Jeløy.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Aker Solutions, som blant annet produserer kabler til oljeindustrien, har lokaler på området til gamle Moss verft på Jeløy. Bedriften er omgitt av privatboliger, noe Jan-Hugo Holten i Miljøvernforbundet mener ikke er holdbart.

– Vi stiller oss spørsmålet om en slik fabrikk med døgnkontinuerlig drift kan ligge i et slikt boligområde, sier Holten til NRK.no.

LES OGSÅ:

Døgnkontinuerlig drift

Aker Solutions har nå søkt om ny utslippstillatelse og Fylkesmannen i Østfold har sendt saken ut på høring. Naboene til bedriften er sterkt imot å gi tillatelse, fordi det vil medføre døgnkontinuerlig drift og mye støy.

Nå har naboene har fått med seg Norges Miljøvernforbund i kampen mot Aker. Holten mener Moss kommune må stramme grepet.

– De kan se på en omregulering av området. Kanskje det må reguleres til en annen type industri, sier Holten.

LES OGSÅ:

– Må ta diskusjonen

Ordfører Tage Pettersen vil først høre fylkesmannen i Østfolds uttalelse før kommunen går videre med saken. Men å omregulere området har ikke vært tema tidligere, sier Pettersen.

– Gamle Moss verft er et industriområde vi ønsker å beholde til næringsvirksomhet. Men det er klart det kan være utfordringer når det gjelder forholdet mellom industrien og naboene. Det er en diskusjon vi må ta, sier Pettersen.

Torsdag skal leder i miljøvernforbundet, Kurt Oddekalv, på befaring i området.