NRK Meny
Normal

Vil ha tog til Moss lufthavn Rygge

En tilknytning for østfoldbanen direkte til Moss lufthavn Rygge vil bli vurdert i 2015.

Moss lufthavn Rygge

I fremtiden kan det kanskje bli mulig å ta toget helt frem til dørene på Moss lufthavn Rygge.

Foto: Holm / SCANPIX

Vurderingen skal skje av Jernbaneverket i forkant av at Intercitytriangelet vedtas i Stortinget.

Det svarer samferdselsdepartementet på spørsmål fra Østfold Frps Ulf Leirstein.

Jernbaneverket skal i prosessen med å se på jernbaneutbygging i Østfold også se om det finnes løsninger for å få en tilknytning som går helt frem til flyplassen. Positivt mener Leirstein.

– Det tolker jeg absolutt positivt. Også må vi i en ny regjering ta en beslutning en gang til neste år når man får dette prosjektet fra Jernbaneverket, sier han til NRK.

– Det må bli enklere

Ulf Leirstein

Ulf Leirstein i Frp tolker svaret fra samferdselsministeren svært positivt.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

I sitt svar til Leirstein sier samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) at det legges opp til at utbyggingsstrategien skal legges fram for og behandles av Stortinget i statsbudsjettet for 2015.

Leirstein er overbevist om at flere partier ser viktigheten av å få en jernbanelinje til Moss lufthavn Rygge.

– Vi i Østfold Fremskrittsparti kommer i hvert fall til å spille dette betydelig inn. Jeg og stort sett partier er opptatt av det skal være mer flyt i infrastrukturen her i landet, og dette er en viktig brikke. Det er en flyplass som vokser raskt og som har stor trafikk. Hvis man kan reise kollektivt til flyplassen må det være positivt både for miljøet og for samfunnsregnskapet.

Man kan reise kollektivt til flyplassen i dag?

– Ja, man kan det i dag. Men det må bli enklere for at flere skal benytte muligheten. Jo enklere, jo bedre. Sånn er det vel for de fleste av oss, sier Leirstein.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulykken er på Rolvsøyveien

    Frontkollisjonen på Rolvsøy har skjedd på Rolvsøyveien, melder politiet. To personer er lettere skadet. Tre biler er involvert i ulykken. Det er omkjøring om Dikeveien og lange køer i området.

  • Front mot front på Rolvsøy

    To personer er lettere skadet etter en front mot front ulykke i Dikeveien på Rolvsøy i Fredrikstad. Det er trafikale problemer på stedet, melder politiet.