Normal

Svensk politiker vil ha sykkelsti fra Oslo til Göteborg

Den svenske politikeren Kenny Thärnström mener det er fullt gjennomførbart å bygge sykkelsti hele veien fra Oslo til Göteborg. Men det blir ikke billig.

Sykkelvei i København

Den svenske politikeren mener man må satse miljøvennlig.

Foto: Jens Fiskbæk

Kenny Thärnström fra Folkepartiet i Bohuslän tenker miljø og mener det må bygges sykkelsti mellom Oslo og Göteborg. Han ser prosjektet som absolutt gjennomførbart.

– Det er betydelige biter med sykkelstier som allerede finnes i de ulike kommunene. Jeg tror at om man skal satse på sykkelturisme, som er veldig populært i Europa, må man knytte sammen de store stedene, sier Thärnström.

– Man har allerede begynt fra København til Göteborg, og jeg synes man skal fortsette med til Oslo.

– En hel del penger

Men det blir dyrt. Det koster mellom to og fire millioner svenske kroner å bygge én kilometer sykkelsti.

Mellom Oslo og Göteborg er det omtrent 35 mil.

– Ja, det blir en hel del penger. Men man skal også huske på at syklister er en investering, sier Thärnström.

Schou: – Ikke prioritert i Norge

Ingjerd Schou

Stortingspolitiker Ingjerd Schou (H) mener ideen er god.

Foto: Bjørn Ivar Voll

Thärnström har ennå ikke tatt kontakt med norske myndigheter.

Stortingsrepresentant Ingjerd Schou (H) liker ideen.

– Men jeg tror ikke det er en førsteprioritering fra norsk side. Vi har vært veldig tydelige på at nå er det dobbeltspor på jernbane som gjelder, gjerne helt til Göteborg og København, sier hun.

– Men det å tenke alternativt og miljøvennlig når det gjelder turisme og det å ta i bruk ting som kan redusere utslipp er bra, sier Schou videre.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Manglet kontrakter for millioner.

    Aremark kommune benyttet 44 leverandører, men revisjonen har kun fått forelagt tre kontrakter da de undersøkte et vann og avløpsprosjekt. Revisjonen skriver at det gjør det krevende å anslå kostnader og vurdere gyldigheten av inngåtte fakturaer. Utbyggingen var budsjettert til drøyt 14 millioner, men det ble brukt 21 millioner kroner.

  • Tilstod smugling, sliper soning

    En 58-årig svenske slipper å sone, etter at han smuglet 100 gram amfetamin over Svinesund sommeren 2016. . Allerede dagen etter at han ble tatt innrømmet mannen forholdet. Likevel kom ikke saken opp for retten før over to år seinere. Det tok retten hensyn til og dømte mannen til 120 dager fengsel som allerede er sonet i varetekt.