NRK Meny
Normal

Svensk politiker vil ha sykkelsti fra Oslo til Göteborg

Den svenske politikeren Kenny Thärnström mener det er fullt gjennomførbart å bygge sykkelsti hele veien fra Oslo til Göteborg. Men det blir ikke billig.

Sykkelvei i København

Den svenske politikeren mener man må satse miljøvennlig.

Foto: Jens Fiskbæk

Kenny Thärnström fra Folkepartiet i Bohuslän tenker miljø og mener det må bygges sykkelsti mellom Oslo og Göteborg. Han ser prosjektet som absolutt gjennomførbart.

– Det er betydelige biter med sykkelstier som allerede finnes i de ulike kommunene. Jeg tror at om man skal satse på sykkelturisme, som er veldig populært i Europa, må man knytte sammen de store stedene, sier Thärnström.

– Man har allerede begynt fra København til Göteborg, og jeg synes man skal fortsette med til Oslo.

– En hel del penger

Men det blir dyrt. Det koster mellom to og fire millioner svenske kroner å bygge én kilometer sykkelsti.

Mellom Oslo og Göteborg er det omtrent 35 mil.

– Ja, det blir en hel del penger. Men man skal også huske på at syklister er en investering, sier Thärnström.

Schou: – Ikke prioritert i Norge

Ingjerd Schou

Stortingspolitiker Ingjerd Schou (H) mener ideen er god.

Foto: Bjørn Ivar Voll

Thärnström har ennå ikke tatt kontakt med norske myndigheter.

Stortingsrepresentant Ingjerd Schou (H) liker ideen.

– Men jeg tror ikke det er en førsteprioritering fra norsk side. Vi har vært veldig tydelige på at nå er det dobbeltspor på jernbane som gjelder, gjerne helt til Göteborg og København, sier hun.

– Men det å tenke alternativt og miljøvennlig når det gjelder turisme og det å ta i bruk ting som kan redusere utslipp er bra, sier Schou videre.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Forsøkte smugle valper

    5 hundevalper av typen Mops ble i helgen forsøkt smuglet over grensen på Svinesund. Tollvesenet kom over valpene da en ungarskregistrert bil ble stoppet i en rutinekontroll. Dette var valper som skulle selges i Norge sier Wenche Fredriksen, kontorsjef i Tollregion Øst-Norge. Valpene ble levert til Mattilsynet.

  • Søker benådning for konedrap

    Norges eldste soningsfange har søkt om benådning. Mannen som er 83 år gammel ble for to år siden dømt til ubetinget fengsel i 13,5 år, etter å ha drept sin kone med gevær. Drapet skjedde i parets hjem i Sarpsborg, men mannen har hele tiden bedyret at det var et uhell. Mannens advokat Harald Otterstad, skriver i søknaden om benådning at den 83 år gamle mannens helsetilstand stadig forverres.

    Drap på Grålum i Sarpsborg
    Foto: Sebastian Nordli/NRK