NRK Meny
Normal

Vil ha Østfold inn i Ruter

Østfold Senterparti er bekymret for kollektivtransporten i fylket og mener Østfold bør gå inn i Ruter.

Per Inge Bjerknes

Fylkesleder Per Inge Bjerknes i Østfold Senterparti er bekymret for kollektivtilbudet i fylket.

Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB scanpix

– Mange i Østfold pendler mot Akershus og Oslo, og det er viktig at kollektivtilbudet henger sammen på tvers av fylkesgrensen, fylkesleder Per Inge Bjerknes i Østfold Senterparti.

På fylkesårsmøtet til Østfold Senterparti i helga bestemte partiet seg for å foreslå at Østfold fylkeskommune bør på inn i Ruter, kollektivtrafikkselskapet i Oslo og Akershus.

– Vi mener at man bør se på et tettere samarbeid og inkludere kollektivtilbudet i Ruters system, for å gjøre det enklest mulig for passasjerene.

– Kan trygge truede ruter

Bjerknes nevner blant annet at et samarbeid mellom Østfold fylkeskommune og Ruter, eller en eventuell sammenslåing mellom Ruter og Østfold kollektivtrafikk, kan føre til et sømløst kollektivtilbud.

– Ikke minst kan billetter fungerer på tvers av fylkesgrensene, og vi kan få et enklere system for brukerne. Jeg har stor tro på at dette totalt sett vil gjøre det bedre for østfoldingene, sier han.

Partiet er også bekymret for fremtiden til flere bussruter i Indre Østfold, men Bjerknes mener et samarbeid med Ruter kan trygge flere av de truede rutene.

– Det er godt trafikkgrunnlag på de rutene som er truet bare det blir organisert og informert på en god måte. Vi mener at det fint kan gjøres under Ruter sin paraply.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Arbeidsulykke i Fredrikstad

    Nødetatene har rykket ut etter melding om en arbeidsulykke på Råbekken i Fredrikstad. Ifølge Fredriksstad Blad skal en person ha fått klemt armen i en maskin. Et Sea King-redningshelikopter har også blitt sendt til stedet.

  • E6 åpnet etter trafikkuhell

    E6 ved Missingmyr i Råde er åpen for trafikk etter trafikkuhell. Veien i retning nord var i en periode stengt i ett felt etter at en bil kjørte i midtdeleren.