NRK Meny
Normal

Vil ha miljøavgift for Bastø Fosen

Mossepolitiker vil ha miljøavgift for Bastø Fosen for å dempe trafikkproblemene i byen.

Bastøfergene
Foto: Odd Borgestrand / NRK

Lederen i miljø- og samferdselsutvalget i Moss, Erik Roth Nilsen, fremmer mandag et forslag om miljøavgift for Bastø Fosen for å begrense trafikkproblemene i Moss.

Bastø Fosen vil ha tidligere avganger

Bakgrunnen er Bastø-fergens søknad om å få en permanent ordning med avganger fra klokken fem om morgenen, noe som hittil har vært en prøveordning.

Roth Nilsen sier byen nå må vise at de ikke kan akseptere enda mer trafikk:

- Nå mener vi at Mossesamfunnet må ta tak og si ifra at dette går ikke lenger. Nå vil vi innføre miljøavgift på den skadelige effekten fergetrafikken på sentrale deler av Moss, sier han.

Trafikkproblemene i Moss har lenge vært en vrien problemstilling for politikerne.

For under to uker siden vedtok bystyre i Moss å åpne for en bomring rundt byen.

Nå søker Bastø Fosen om en permanent ordning med avganger fra klokken fem om morgenen, noe som hittil har vært en prøveordning.

- Vil vite hva Bastø Fosen mener om sitt miljøansvar

Det er Statens Vegvesen som gir konsesjon, men lederen i miljø- og samferdselutvalget i Moss advarer nå mot utvidede åpningstider.

- Vi ønsker nå å høre hva Bastø Fosen selv mener om sitt miljøansvar, om hva Statens Vegvesen mener om det og hva ulike statlige tilsynsmyndigheter mener om miljøbelastningen ved fergetrafikken gjennom Moss sentrum, sier Roth Nilsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Røykutvikling i bolig i Sarpsborg

    Nødetatene er på vei til Borgenhaugen i Sarpsborg etter melding om røykutvikling fra en bolig. Alle på adressen skal ha kommet seg ut.

  • Brøt seg inn i hus

    En beboer i et hus i Fredrikstad sentrum oppdaget i går kveld to innbruddstyver som tok seg inn i et huset. Beboeren så to menn i 20 årene, en med sort boblejakke og svarte bukser, en med hvite joggesko. Flere patruljer, deriblant hundepatrulje, søkte etter tyvene i går kveld. En stjålet lommebok ble funnet i spor.