NRK Meny
Normal

Vil ha miljøavgift for Bastø Fosen

Mossepolitiker vil ha miljøavgift for Bastø Fosen for å dempe trafikkproblemene i byen.

Bastøfergene
Foto: Odd Borgestrand / NRK

Lederen i miljø- og samferdselsutvalget i Moss, Erik Roth Nilsen, fremmer mandag et forslag om miljøavgift for Bastø Fosen for å begrense trafikkproblemene i Moss.

Bastø Fosen vil ha tidligere avganger

Bakgrunnen er Bastø-fergens søknad om å få en permanent ordning med avganger fra klokken fem om morgenen, noe som hittil har vært en prøveordning.

Roth Nilsen sier byen nå må vise at de ikke kan akseptere enda mer trafikk:

- Nå mener vi at Mossesamfunnet må ta tak og si ifra at dette går ikke lenger. Nå vil vi innføre miljøavgift på den skadelige effekten fergetrafikken på sentrale deler av Moss, sier han.

Trafikkproblemene i Moss har lenge vært en vrien problemstilling for politikerne.

For under to uker siden vedtok bystyre i Moss å åpne for en bomring rundt byen.

Nå søker Bastø Fosen om en permanent ordning med avganger fra klokken fem om morgenen, noe som hittil har vært en prøveordning.

- Vil vite hva Bastø Fosen mener om sitt miljøansvar

Det er Statens Vegvesen som gir konsesjon, men lederen i miljø- og samferdselutvalget i Moss advarer nå mot utvidede åpningstider.

- Vi ønsker nå å høre hva Bastø Fosen selv mener om sitt miljøansvar, om hva Statens Vegvesen mener om det og hva ulike statlige tilsynsmyndigheter mener om miljøbelastningen ved fergetrafikken gjennom Moss sentrum, sier Roth Nilsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Vogntog skaper problemer

  Vogntog som ikke kommer seg videre skaper trafikkproblemer ved Remmen i Halden. Det er svært glatt i området. Bilførere står i lange køer, og slipper ikke frem.

  Glatte veier
  Foto: SHEMSI BUNJAKU / NRK
 • – La bilen stå

  Politiet oppfordrer alle som ikke må ut å kjøre om å la bilen stå. Det har vært mange ulykker relatert til det glatte føret i løpet av kvelden.

  Glatte veier
  Foto: SHEIMSI BUNJAKU / NRK