NRK Meny
Normal

Vil ha konserter i nasjonalparken

Fylkesmannen var for streng når han stoppet en planlagt konsert i fjor sommer.

Kuvauen
Foto: Merete Kildahl / NRK

Det mener styret i Ytre Hvaler nasjonalpark, som ikke vil godta at Fylkesmannen styrer ned på lokalt nivå.
Striden startet med et planlagt familearrangement og konsert på Kuvauen, et arrangement som styret på Hvaler godkjente men som Fylkesmannen klagde inn. Det forteller styreleder i Nasjonalparkstyret, Eivind Norman Borge.

– Når vi ser på denne saken, så ser vi at arrangørene hadde forberedt seg særdeles grundig i forhold til vernebestemmelsene. Det er tatt mange hensyn, så vi mener at det ikke strider mot verneformålet, sier Borge.

Men det var ikke Fylkesmannen enig i - og der ligger stridens kjerne -
for hvem skal ha siste ordet når det gjelder bruken av nasjonalparken på Hvaler?

Sender saken til departementet

– Nasjonalparkstyret forholder seg til vernebestemmelsene , og vi mener dette er innen rammene for det vi er satt til å forvalte, hevder Borge.

Nasjonalparkstyret står derfor på sitt - konserten Fylkesmannen stoppet var ikke i strid med verneformålet mener de. Og sender saken til miljørverndepartemenentet.

– Det er nettopp det som styret nå ønsker å få prøvd inn imot departementet - hvilke myndigheter som skal få lov til å veie tyngst. Er det det lokale forvaltningsapparatet, som miljøvernministeren den gangen parken ble åpnet sa skulle ha stor vekt når det glelder bruke av verneområdene, eller er det fylkesmannens miljøvernavdeling som skal veie tyngst, spør Borge avslutningsvis.
SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mann til sykehus med skuddskader

    En mann i 30-årene ble fraktet fra Tistedal i Halden til sykehus med skuddskader lørdag kveld. – Det er foreløpig ukjent skadeomfang. Det er ennå uklarheter om hvordan dette er skjedd, skriver politiet på Twitter.
    Politiet har innledet etterforskning ved Rema 1000 i Tistedal der meldingen om mannen først kom.
    (NTB)

  • Stjernen vant

    Stjernen vant 3-2 mot Frisk Asker på bortebane i dagens eliteseriekamp i ishockey. Kampen ble avgjort med straffeslag.