NRK Meny
Normal

Vil ha gransket Ryanair

Etter flere nødlandinger ber Luftfartstilsynet om gransking av Ryanair.

Ryanair

LUFTFARTSTILSYNET UROLIGE. Tilsynet har sendt brev til det europeiske luftfartssikkerhetsbyrået - EASA, og bedt om at Ryanair-hendelser granskes.

Foto: Rainer Prang / NRK

Luftfartstilsynet er bekymret for Ryanairs mange nødlandinger den siste tiden.

Fredag denne uka sendte tilsynet et brev til det europeiske luftfartssikkerhetsbyrået, EASA, der de gir uttrykk for sin bekymring.

I brevet, som VG Nett har skaffet seg kopi av, skriver luftfartsdirektør Stein Erik Nodeland og juridisk direktør Ole Martin Erikstad, at de er bekymret for flere tilfeller der Ryanair har måttet be om å få komme forbi andre fly i landingskøen fordi flyene deres har hatt lite drivstoff.

Les også:

Ryanair

MANGLET DRIVSTOFF. Den 26. juli i år ble tre fly fra Ryanair på vei til Madrid ble omdirigert til Valencia på grunn av dårlig vær i den spanske hovedstaden. På vei til Valencia, der det var lang kø for å få lande, meldte alle tre flyene «mayday» på grunn av lite drivstoff. Ryanair-flyene kunne derfor lande tidligere, mens de andre flyene måtte vente.

Foto: Rainer Prang / NRK

Fikk trøbbel med motor

Luftfartstilsynet trekker også frem en episode der et fly på vei til Rygge, fra Pula i Kroatia, nylig måtte nødlande i Milano, skriver VG Nett.

Ryanair-flyet som måtte avbryte turen til Moss lufthavn Rygge, da det fikk problemer med en motor og måtte lande på flyplassen Milan Bergamo i Italia.

- Flight FR7898 rapporterte en teknisk feil kort tid etter avgang og flyet ble omdirigert til Milan Bergamo. Flyet landet normalt, skrev Ryanairs salgssjef for Norden, Elina Hakkarainen, i en e-post til NRK i forbindelse med hendelsen.

"Vi ber om at EASA studerer de nevnte tilfellene. Vi ber også om at hendelsene blir tatt opp på neste partnerskapsmøte i EASA", står det i brevet Luftfartstilsynet nå har sendt.

Les også:

Ikke verre enn andre

Ole Martin Erikstad forklarer til VG Nett at Luftfartstilsynet ikke har noen grunn til å tro at Ryanair er verre enn andre flyselskaper.

- Det har mange operasjoner, så det kan være snakk om tilfeldigheter her. De har også en av de nyeste flyparkene i Europa, og de har blitt gått grundig etter i sømmene. Man har ikke funnet avvik på dem. De har alt på det rene, sier han.

Sakene rundt Ryanair har fått mye omtale i media, og gjort Luftfartstilsynet oppmerksomme på det irskregistrerte selskapet.

- Ja, for vi er samtidig litt urolige, og vi ser at dette får mye oppmerksomhet i media. Da tenker vi at kanskje publikum blir urolige og skremte. Det ønsker vi ikke.

Derfor vil vi at man tar opp problemstillingen der den hører hjemme, slik at både vi og publikum kan bli beroliget dersom det ikke er noen problemer. Og skulle det være noe, så kan vi få vite det. Da er vi opptatt av at publikum skal få vite det samme som oss, sier Erikstad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Dømt for seksuell omgang med barn

    En mann fra Buskerud er i Halden tingrett dømt til 14 års forvaring, for flere tilfeller av seksuell omgang med mindreårige. Mannen brukte sosiale medier til å komme i kontakt med unge jenter, og manipulerte flere av dem for å skaffe seg seksualiserte bilder og seksuell kontakt. Han ble frikjent for syv tiltaltepunkter, som handler om vold og trusler. Advokaten hans, Knut Angrim Øvergaard, sier straffeutmålingen vil bli anket.

  • Formalinlekkasje på sykehuset

    Sykehuset Kalnes har hatt en formalinlekkasje i morges, melder Halden Arbeiderblad. Sarpsborg brannvesen rykket ut til sykehuset, og skal ha spylt lekkasjestedet. Ingen skal ha blitt evakuert som følge av hendelsen.