NRK Meny
Normal

Vil ha erstattet tap av jaktinntekt

Et ektepar i Halden har søkt fylkesmannen i Østfold om erstatning for årlig tap av jaktinntekter. Det søkes også om erstatning for en hund som ble drept av ulv.

Jeger

Et ektepar fra Halden søker om en årlig erstatning for tapte jaktinntekter og tap av hund.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Halden Arbeiderblad skriver at den drepte hunden aldri ble funnet, men det ble funnet spor på stedet som viste hva som hadde skjedd.

Det ble også funnet en hodeskalle av en hund, det er uklart om den stammet fra det savnede dyret.

Ulv spiste jakthund
Hund kjempet med ulv

Krever erstatning for tap av jaktinntekter

Det ble observert ulv i området, da hunden ble borte, skriver Halden Arbeiderblad.

I søknaden viser ekteparet til uttalelser fra Statens Naturforvaltning om at hunden utvilsomt ble tatt av ulv.

Det søkes om en årlig erstatning for tapte jaktinntekter på 15.000 kroner . Paret mener det er umulig å drive småviltjakt med hund på sin eiendom i og med at det er fare for at hundene blir tatt av rovdyr.

Det søkes om en engangssum på 20.000 kroner for tap av hunden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarsler til russen

    Politiet melder om nok en natt med mye støy fra russen. 10 russ fikk advarsel på grunn av for høy musikk, 3 ble bortvist og én buss fortsatte å støye, slik at politiet måtte ta med seg en viktig kabel til anlegget. Nå er det ikke mulig å spille musikk fra russebussen, skriver politiet på Twitter.

  • Helikopter mistet last nær fiskere

    Sjokkerte fiskere opplevde at det regnet betongsteiner fra et helikopter. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Helikopteret fraktet rivningsmaterialer fra noen hytter, blant annet steiner og isolasjonsmatter. Fiskerne som sto på en øy i Skjebergkilen i Sarpsborg ble heldigvis ikke truffet av gjenstandene, men de er kritiske til den dårlige sikringen.