NRK Meny
Normal

Vil ha brukte fotballsko

FFK ber publikum ta med brukte fotballsko og leggskinner til hjemmekampene.

Fotballsko
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Fredrikstad fotballklubb oppfordrer publikum til FFKs hjemmekamper om å ta med seg brukte fotballsko og leggskinner til Stadion.

Barn i Afrika skal få publikums gaver, skriver klubben på sine nettsider.

Til skolebarn i Zimbabwe

Madangombe, Zimbabwe 2008

Innsamlingsksjonen av fotballsko startet opp på høstsesongen 2008 og det ble samlet inn en del sko. - Men vi trenger mer, sier Chivi foundation på sine hjemmesider.

Foto: www.chivikids.no

Skoene og leggskinner skal samles inn til Madagombe skole i Zimbabwe. Organisasjonen heter Chivi foundation og er startet av Grethe Rohde Moe.

Ildsjelen Inger-Lise Olsen fikk ideen om å samle inn sko og leggskinner til barna ved Madangombe skole i Zimbabwe, etter at Kari Jaquesson startet innsamlingsaksjon under Norway cup på Ekebergsletta.

- Vi vil sette ut pappesker ved alle inngangene på Stadion, hvor man kan levere fra seg sko og leggskinner. Har man pent brukte strømper også, vil vi gjerne ha det, forteller Inger-Lise Olsen.

Vil arrangere Mini-VM

Chivi foundation håper å få samlet inn så mange sko at man i 2010 kan arrangere et mini-VM for barna i Madangombe, parallelt med fotball-VM i Sør-Afrika samme år, skriver fredrikstadfk.no .

Skoene kan kan leveres ved gangstien inn mot Stadion på begge sider av Høgskolen eller ved VIP-inngangen ved Stadion.

Les mer om Chivi foundation

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistet jobben etter journalsnoking

    Seks NAV- ansatte i Østfold har mistet jobben på grunn av journalsnoking de siste seks årene. Det bekrefter fylkesdirektør i NAV Østfold Sverre Jespersen. De seks som har måtte slutte i jobbene sine har alle snoket i sensitive opplysninger til personer de ikke er saksbehandlere for. NAV har nulltoleranse når det gjelder journalsnoking, forteller fylkesdirektøren.

  • Savnet mann er funnet

    Den demente mannen som var savnet fra Glemmen sykehjem i Fredrikstad, er funnet i god behold.