NRK Meny
Normal

Vil ha 11 måneders fengsel for ran

Den eldste av de fire som er tiltalt for ranet av en bensinstasjon i Sarpsborg i fjor sommer bør dømmes til fengsel i 11 måneder, mener aktor i saken, Nils Vegard. Flere av dem bør få ungdomsstraff, mener forsvarerne.

En politipatrulje foran bensinstasjonen som er ranet

Store politistyrker kom til bensinstasjonen etter ranet.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Rettssaken mot de fire startet i Sarpsborg tingrett i går og ble avsluttet med prosedyrer og påstander i ettermiddag.

Tre av de fire ungdommene erkjente straffskyld da saken startet i går. Kun en av de fire tiltalte var fylt 18 år da ranet fant sted.

Aktor i saken, politiadvokat Nils Vegard la ned påstand om fengsel i elleve måneder for den eldste av de tiltalte. Vegard mente at ranet i utgangspunktet burde straffes med fengsel i et år og tre måneder, men at han bør få fire måneder strafferabatt fordi han tilstod og fordi han ikke er tidligere straffet. Det var han som var 18 år da ranet fant sted.

Kan få ungdomsstraff

Vegard la ned påstand om at en gutt som var 17 år da ranet fant sted skal dømmes til 11 måneders ungdomsstraff. Han hadde tidligere fått en betinget dom, og ranet fant sted i prøvetiden for denne dommen. Han har tilstått ranet, som skal ha tilståelsesrabatt.

Harald Otterstad forsvarte gutten under saken, og ba retten dømme ham til 12 måneders ungdomsstraff, som en samlet dom for dette og ett annet sttraffbart forhold.

En av de tiltalte var 16 år da ranet fant sted. Vegard la ned påstand om at han dømmes til fengsel i 11 måneder, men at straffen gjøres betinget. Han bør heller dømmes til 11 måneders ungdomsstraff, mente forsvareren.

For den fjerde tiltalte, som ikke innrømmer straffskyld, la Vegard ned påstand om at han må utføre 418 timer samfunnsstraff. Han var 17 år da ranet fant sted.

Det ble også lagt ned påstand om at de fire tiltalte må betale 4.500 kroner hver i erstatning til bensinstasjonen. Domsagsigelse er ventet neste onsdag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tilhenger stjålet i Halden

    Tyver har brutt seg inn i et uthus, og stjålet en tilhenger i Bergbyveien i Halden. Det skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Demonstrere mot høyspentkabel

    Over hundre personer har møtt opp for å demonstrere mot den planlagte høyspentkabelen fra Fredrikstad til Hvaler. Mange reagerer på at kabelen delvis skal gå i luften. De som demonstrerer ønsker at kabelen skal gå under bakken hele veien.

    HØYSPENTKABEL
    Foto: LARS HÅKON PEDERSEN / NRK