NRK Meny

Vil gjerne ha avlastningsvei

– Vi ønsker en avlastningsvei for trafikken gjenom Oslo velkommen. Det sier Østfolds fylkesordfører Ole Haabeth. Statens vegvesen fikk i fjor jobben med å utrede to alternativer for å lede Oslos gjennomfartstrafikk ut av hovedstaden, begge alternativer betyr en trase gjennom idnre Østfold som kobles til europaveiene, enten ved Moss eller Fredrikstad. I høst skal kommunene komme med innspill.

Ole Haabeth, fylkesordfører Østfold (Ap)
Foto: Fredrikstad Medieverksted

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Minnefondet vokser raskt

  Så langt er det kommet inn over 400.000 kroner til Vibeke Skofteruds minnefond. – Familien er helt målløse over hvor mye penger som har kommet inn, sier familiens talsperson Pål Tømmerhoel til Smaalenenes Avis. Fondet ble opprettet etter at skistjernen Vibeke Skofterud omkom i en vannskuterulykke ved Arendal i sommer.

  Mesternes mester
  Foto: Roy Darvik
 • 40 prosent flere oppdrag

  Redningsselskapet har hatt rekordmange oppdrag i Oslofjorden i sommer. Ifølge Redningsselskapets egen statistikk økte antall oppdrag i landet med 17 prosent. I Østfold, Vestfold og Telemark økte antall oppdrag med nesten 40 prosent. Skipper Svein Åge Olsen på «RS Horn Rescue» i Hvaler sier han ikke kjenner statistikken, men det har helt klart vært mer å gjøre i sommer.

  Horn Rescue hjelper seilbåt
  Foto: Redningsselskapet