NRK Meny
Normal

Vil gi deg internett på bussen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen tror nettbrett og mobilen vil lokke folk over til kollektivtransport. Han tror trådløst internett kan komme i stedet for rushtidsavgift.

Solvik-Olsen i Moss

Samferdselsministeren tror trådløst nett på bussen vil få flere til å sette igjen bilen hjemme

Solvik-Olsen tror nettbrettet kan gjøre det rushtidsavgiften er ment å gjøre, nemlig få folk til å velge bussen fremfor bilen på vei til og fra jobb.

– Jeg tror faktisk nettbrettet og mobilteknologi gjør at folk finner det mer interessant å sitte på buss. Da kan du surfe på Facebook, lese nyheter og holde deg oppdatert.

Trådløst nett på bussen

Samferdselsministeren tror flere og flere vil foretrekke kollektivtransport fremover, men sier det avhenger av hyppige avganger, samordnede rutetider og internett.

– På rutebussen også?

– Det må være en målsetting å få trådløst nett, også på bussen. Vi jobber allerede med det på toget og på T-banen i Oslo. Jeg tror det er sånne løsninger som vil få flere til å sette igjen bilen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 60 klager på Sykehuset Østfold

    I løpet av fire måneder har Sykehuset Østfold fått 60 klager, skriver VG. Dårlig behandling, korridorpasienter og neglisjering er innholdet i noen av klagene. Pasientombudet er bekymret over tilstanden.