Vil fortsette å betale for allsang på festningen

Halden må ta seg råd til å bruke penger på «Allsang på Grensen» selv om kommunen må spare millioner på drift, mener ordføreren.

Allsang på grensen, Halden

NÆRINGSUTVIKLING: Halden-ordfører Thor Edquist mener allsangen på Fredriksten festning har bidratt til å skape mange arbeidsplasser i kommunen. Her opptrer Carola i ett av programmene fra 2013.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Torsdag skal politikerne diskutere saken i formannskapet. Politikerne må ta stilling til om kommunen igjen skal bruke penger på TV-programmet fra neste år, og ordfører Thor Edquist (H) mener allsangprogrammet på TV2 er god markedsføring for Halden.

– Vi ser i alle fall at det er veldig mange flere turister i Halden de senere årene enn det har vært tidligere, sier han til NRK.

– To tanker i hodet

Fredriksten hotell og Fredriksten kro er blant virksomhetene som har merket en positiv markedsføringseffekt av å ha TV-programmet i kommunen.

– Når jeg er utenfor Halden og prøver å selge byen så har 90 prosent av dem jeg prater med hørt om «Allsang på Grensen», og vet at det er her. Så at det betyr noe for Halden er soleklart, sier daglig leder Magne Rekstad til NRK.

Thor Edquist i TV-studio

MARKEDSVERDI: Vi ser at det er veldig mange flere turister i Halden de senere årene enn det har vært tidligere, sier Edquist.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Mange i Halden er likevel kritiske til at kommunen skal bruke penger på allsangen siden kommunen er så fattig at til og med ansatte er sagt opp for å spare penger på driften.

– Dette er faktisk som en form for næringsutvikling. Det har skapt mange arbeidsplasser i Halden allerede og flere vil komme, svarer Edquist på den kritikken.

– Så dette er snakk om å ha to tanker i hodet på en gang, og kunne satse på å øke inntekten samtidig som vi må spare på driften,

Ber kommunen ta over eierskapet

Magne Rekstad mener det ville være en bedre løsning om Halden kommune tok over eierskapet av arrangementet rundt TV-programmet.

– Jeg tror at med en kommune med et par tusen ansatte, så kan noen av disse oppgavene gjøres i funksjoner som allerede er på plass i kommunen.

– Uten at det behøver å koste Halden kommune så veldig mye penger, sier hotellsjefen.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 68 kjøreforbud under storkontroll

    Statens Vegvesen har i kveld storkontroll av tungtransport ved grenseovergangene på Svinesund og i Ørje. 68 sjåfører har så langt idag fått kjøreforbud, og kontrollen skal foregå i flere dager.

  • Programleder: Bengt-Eigil Ruud