NRK Meny
Normal

Vil fjerne ulv fra Sverige

Svenske jegere krever i et brev til regjeringen at ulven må bort fra landet.

Ulv

Svenske jegere ønsker å utrydde ulv fra landet.

Foto: Franck Delhomme / Franck Delhomme

Brevet som er undertegnet av blant annet distriktsforbundet i Värmland, går til hardt angrep på regjeringens rovdyrpolitikk, det skriver expressen.se.

Jegernes riksforbund stiller i brevet åtte krav til regjeringen. Blant annet skriver de at Sverige ikke skal ha frittlevende ulv – og at de ulvene som spontant innvandrer, skal skytes.

– Vi har sagt at den nåværende svake ulvestammen bør fjernes. Så får vi vurdere om vi skal tillate en ulveinnvandring fra øst, om det finnes behov og forutsetninger for det, sier talsperson Bernt Lindqvist til avisen.

«Horribelt»

Leder for Naturskyddsföreningen, Mikael Karlsson mener at det er «1800-talls» å ville utrydde ulv, og kaller utspillet til jegerne for horribelt.

– Alle dyr kan forårsake skade på et vis, men det betyr ikke at vi skal utrydde dem. Da hadde vi ikke hatt tigere, elefanter eller veps, sier han.

– Men det er noe annet å utrydde ulven. Vi vet at hunder biter mennesker, skal vi utrydde hunder? Elger sparker jakthunder, skal vi utrydde elger?

I brevet krever også Jegernes riksforbund at det skal gjennomføres en fullstendig konsekvensutredning om store rovdyr, at Sverige skal ha rett til å bestemme i rovdyrspørsmål fra EU, og at jakten på gaupe og bjørn skal økes kraftig.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vestby-pasienter kan gi problemer

    Når innbyggerne i Vestby i mai overføres til Sykehuset Østfold, kan det gi økt antall pasienter på korridor og en opphopning av pasienter i akuttmottak. Det kommer fram i sykehusets risikovurdering for mottak av Vestbypasienter.

    Korridorpasienter på Sykehuset Østfold
    Foto: Sykehuset Østfold
  • Tiltalt for drapsforsøk

    En 27 år gammel mann er tiltalt for å ha prøvd å drepe en annen mann med kniv eller øks i Sarpsborg i mai 2016, skriver VG. Ifølge tiltalen ble han overmannet av andre personer før han kunne gjennomføre drapet.