Vil fjerne ulv fra Sverige

Svenske jegere krever i et brev til regjeringen at ulven må bort fra landet.

Ulv

Svenske jegere ønsker å utrydde ulv fra landet.

Foto: Franck Delhomme / Franck Delhomme

Brevet som er undertegnet av blant annet distriktsforbundet i Värmland, går til hardt angrep på regjeringens rovdyrpolitikk, det skriver expressen.se.

Jegernes riksforbund stiller i brevet åtte krav til regjeringen. Blant annet skriver de at Sverige ikke skal ha frittlevende ulv – og at de ulvene som spontant innvandrer, skal skytes.

– Vi har sagt at den nåværende svake ulvestammen bør fjernes. Så får vi vurdere om vi skal tillate en ulveinnvandring fra øst, om det finnes behov og forutsetninger for det, sier talsperson Bernt Lindqvist til avisen.

«Horribelt»

Leder for Naturskyddsföreningen, Mikael Karlsson mener at det er «1800-talls» å ville utrydde ulv, og kaller utspillet til jegerne for horribelt.

– Alle dyr kan forårsake skade på et vis, men det betyr ikke at vi skal utrydde dem. Da hadde vi ikke hatt tigere, elefanter eller veps, sier han.

– Men det er noe annet å utrydde ulven. Vi vet at hunder biter mennesker, skal vi utrydde hunder? Elger sparker jakthunder, skal vi utrydde elger?

I brevet krever også Jegernes riksforbund at det skal gjennomføres en fullstendig konsekvensutredning om store rovdyr, at Sverige skal ha rett til å bestemme i rovdyrspørsmål fra EU, og at jakten på gaupe og bjørn skal økes kraftig.