NRK Meny
Normal

25.000 i stipend til unge musikalske talenter

NRK Østfold og Fredriksstad Blad oppfordrer musikalske talenter under 25 år til å søke på «Syng med vårs»-stipendet.

Syng med Vårs

Distriktsredaktør Grete Ruud med «Syng med vårs»-platen som ga grunnlaget for stipendet.

Foto: Espen Torgersen/NRK

Stipendet «Syng med vårs»-prisen er på 25.000 kroner. Fristen for å søke stipendet går ut 6. desember.

– Stipendet er et resultat av et samarbeidsprosjekt mellom NRK Østfold og Fredriksstad Blad. For fem år siden ga vi ut en dobbelt-CD med 44 sanger fra Fredrikstad. Ingen av artistene tok noe honorar, alt overskudd ved salget av platen går til stipendet, forteller prosjektleder Jørn Enger.

Hva skal pengene brukes til?

Det er unge, musikalske talenter i Fredrikstad og Hvaler som kan søke stipendet. Utøvere i alle sjangere av musikk og sang har anledning til å søke.

– Det kreves dokumentasjon for talentet. De som søker må kunne legge fram referanser. Vi ønsker også informasjon om hva stipendet er tenkt brukt til: innkjøp av instrumenter, studiereise eller annet, sier Enger.

Deles ut på galla

Stipendet deles ut under gallaen for «Fredrikprisen», som denne gang skal arrangeres 16. januar neste år. Tre av søkerne vil bli nominert, og de tre blir invitert med følge til gallaen.

Juryen som skal vurdere søknadene består av Merethe Løkkeberg Meier, Dan Rene Dahl og Dag Solheim. Det er sistnevnte som er leder for juryen, og søknadene kan sendes han på e-post.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Falt 7-8 meter fra festningen

    Laster Twitter-innhold
  • Fallulykke på Fredriksten festning

    To personer skal være involvert i en fallulykke på festningen i Halden. Nødetatene har rykket ut. Skadeomfanget er ikke kjent.