NRK Meny
Normal

Vil bygge større idrettsanlegg i Østfold

Østfold trenger større idrettsanlegg som kan ta imot store idrettsarrangement. Fylkeskommunen vil være med på å få anleggene bygd.

HK Halden - Vipers

Rakkestadhallen ble godkjent som arena for Europacupkampen mellom Halden og Vipers. Fylkespolitikerne vil ha flere arenaer som er godkjent for nasjonale og internasjonale idrettsarrangement.

Foto: Petter Larsson / NRK

Fylkeskommunen har ansvar for å bygge idrettshaller ved de videregående skolene, men vil samarbeide med andre for å kunne få til større anlegg i framtiden.

– Nå ønsker vi å være med og gjøre et ytterligere løft. Ikke bare bygge treningshaller ved skolene, men også større regionale anlegg som kan huse nasjonale og internasjonale arrangement, sier leder i opplæringskomiteen, Elin

Elin Tvete

Kommunene må bli bedre til å samarbeide om idrettsanlegg, ellers får vi ikke til noen ting i Østfold, sier leder i opplæringskomiteen i fylkeskommunen Elin Tvete (Sp).

Foto: Anette Torjusen / NRK

Tvete (Sp).

Må ha mer enn treningsflate

Det betyr at man må ha en del i tillegg til treningsflatene. Et problem i mange idrettshaller i Østfold er kapasiteten på tribuner, lys i hallen og andre ting rundt selve banen.

– Men fylkeskommunen ønsker at Østfold skal bli bedre på anleggsdekning. Vi skal få flere idrettsanlegg, fortsetter Tvete.

Østfold har landets nest dårligste dekning av idrettsanlegg. Tall fra Kulturdepartementet for 2015 viser at det bare er Oslo som har færre idrettsanlegg i forhold til innbyggertallet.

Må ha mer samarbeid

– Idretten selv ønsker også å satse på større anlegg, sier Hilde Stokke, leder i anleggsutvalget i Østfold Idrettskrets.

Hilde Stokke

Det blir så mange krav til idrettshaller, at det blir for krevende for et enkelt idrettslag å drive dem, mener Hilde Stokke, leder i anleggsutvalget i Østfold Idrettskrets.

Foto: Jon Gimmingsrud / NRK

Idrettskretsen vil ha flere kommuner til å gå sammen om anlegg. Da er det mest aktuelt med flerbrukshaller, hvor flere idretter skal samarbeide om å bruke anlegget.

– Så her må vi få forskjellige idretter til å samarbeide og vi må også få flere idrettslag innen samme idrett til å samarbeide. For det er ikke sånn lenger at idrettshallen kan ligge rett utenfor døra, sier Stokke.

Hun mener at det er flere ting som gjør det nødvendig med samarbeid. Blant annet mener hun at ett enkelt idrettslag ikke er i stand til å drifte og vedlikeholde et stort anlegg fordi det er så mange krav til anleggene i dag.

Fylkeskommunen vil bygge stort

Østfold fylkeskommune må ha nye idrettshaller ved de videregående skolene på Kalnes i Sarpsborg, på Greåker videregående skole og ved Fredrik ll videregående skole i Fredrikstad.

Her vil fylkeskommunen være med på å bygge større enn det som skal til for å dekke behovet til skolen. Men det beste er da at flere kommuner greier å samarbeide om et interkommunalt anlegg.

– Og hvis det er kommuner som klarer å se at "hvis jeg får litt av deg, så får du litt av meg og sammen så får vi begge mer enn vi ville fått hver for oss". Da tror jeg vi kan få det til. Men hvis alle skal sitte og holde på sitt og ha alt til seg, da får vi ikke til noen ting, avslutter Elin Tvete.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politiet hentet hund i varm bil

    Politiet måtte ta en hund ut av en varm bil i Moss i kveld. Hunden var i god form, men politiet får ikke kontakt med eieren. Nå er hunden overlatt til SOS Veghjelp.

  • Høynet beredskap før NATO-øvelse

    Politiet øker nå beredskapen foran høstens store NATO-øvelse, melder NTB. Borg havn i Fredrikstad skal være hovedhavn for militært materiell under øvelsen. Det betyr at det vil bli betydelig aktivitet i Østfold.