NRK Meny
Normal

Vil beholde turistene i Østfold

Moss Lufthavn Rygge håver inn reisende fra Europa. Nå skal reiselisbransjen prøve å få turistene til å bli i Østfold.

Moss lufthavn Rygge

Over én million passasjerer kommer til å lande på flyplassen i år, og litt under halvparten av dem - er folk fra Europa, som kommer hit for å besøke Norge.

Foto: Holm,Morten / SCANPIX

Moss Lufthavn Rygge er en magnet, når det gjelder å få turister til Østfold. Billige flyreiser gjør ikke bare at østfoldinger reiser på ferie, men også at mange kommer hit.

– Det betyr mye, mener regionalråd ved Den Norske Ambassaden til EU i Brüssel, Jan Edøy.

– Regionale flyplasser er usedvanlig viktige for den regionen den tilhører. Vi ser at da RyanAir kom til Rygge, ser vi at det skaper nye markeder i Norge, sier han.

LES OGSÅ:

Halvparten er fra Europa

Hver dag lander litt under 20 fly fra utlandet på Moss Lufthavn Rygge.

Over én million passasjerer vil lande på flyplassen i år, og litt under halvparten av dem - er folk fra Europa, som kommer hit for å besøke Norge.

– Man lurte jo på hvordan man skulle få så mye nordmenn til å reise ut fra rygge. Det som er like interessant er at det kommer nye mennesker til Norge og Østfold som ikke har vært her før og som skaper nye relasjoner og kontakter. Det gir nye muligheter til buiseness, sier Edøy.

LES OGSÅ:

Stor mulighet for å beholde dem i Østfold

Det er likevel flest som reiser fra Rygge. Men til neste år regner Rygge Sivile Lufthavn med at 700.000 eller flere passasjerer vil lande på Rygge.

At flyplassen er viktig for å trekke turister til Østfold, mener også styreleder i Østfold Reiseliv, Børre Berglund.

– Det kommer mange reisende til Moss Lufthavn Rygge og det ligger en stor mulighet for reiselivet å stoppe dem som kommer og få dem til å bli lenger i Østfold, sier Berglund.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold 22:55

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
  • Ba sint mann om å gå

    Politiet har bortvist en sint mann i en butikk på Brødløs i Halden. Mannen var ikke ønsket der etter tidligere hendelser.