NRK Meny
Normal

Vil beholde politimesteren i Sarpsborg

– Østfold fylke bør være ett politidistrikt og politimesteren bør sitte i Sarpsborg. Det mener ordføreren i byen, Sindre Martinsen-Evje.

Nytt politihus på Grålum

Østfoldpolitiets nye hus på Grålum i Sarpsborg bør fortsatt huse kontor for politimesteren, mener Sarpsborg-ordføreren.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

Justiskomiteen på Stortinget behandler nå nærpolitireformen. Et forslag som ligger på komiteens bord er å slå sammen Østfold, Follo og Romerike politidistrikt. Og i så fall blir spørsmålet om hvor politimesteren skal ha sitt kontor: i Sarpsborg, i Ski eller på Skedsmo.

Ønsker ett distrikt i Østfold

Sindre Martinsen-Evje

Ordfører Sindre Martinsen-Evje i Sarpsborg vil at Østfold skal være ett politidistrikt.

Foto: Espen Torgersen/NRK

Ordfører Sindre Martinsen-Evje i Sarpsborg har sendt en uttalelse til medlemmene av Stortingets justiskomite, til stortingsrepresentantene fra Østfold og til sine ordførerkolleger i fylket. Der tar han til orde for en helt annen løsning enn foreslått:

– Jeg mener at det er naturlig, med de utfordringene vi har her i fylket, at Østfold er ett distrikt. Ikke minst fordi vi har den store riksgrensen, som også gir en utfordring, og den skal egentlig betjenes for hele landet. Derfor er det naturlig å ha et politidistrikt som utgjør Østfold fylke i dag, og at man fremdeles har politihovedstedet her i Sarpsborg, sier Martinsen-Evje.

– Hvor viktig er det at politimesteren sitter i Sarpsborg?

– Det er veldig viktig at vi beholder politimesteren her i fylket og i Sarpsborg. Først og fremst fordi vi er en region med utfordringer til riksgrensa og andre omstendigheter som bør løses her.

Ingen forbindelse til Romerike

I sin uttalelse til justiskomiteen sier ordføreren at Østfold, Follo og Romerike ikke henger naturlig sammen geografisk eller trafikkmessig. Samtidig mener at erfaringene har vist at delingen av Østfold fylke på to politidistrikt, Østfold og Follo, har vært uheldig.

Uansett hvilken geografisk inndeling Stortinget kommer fram til, er Sindre Martinsen-Evje klar på at politimesteren må ha sitt kontor i Sarpsborg og på Grålum. Han forklarer det med en strategisk plassering nær E6, og med kort vei til en av våre viktigste grenseoverganger. I tillegg har Østfold politidistrikt et nyåpnet hovedkvarter med landets mest moderne sentral.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mye fyll og bråk i Halden i natt

    En beruset mann i slutten av tenårene blir bortvist fra Halden sentrum etter å ha kranglet med dørvakter på et utested ved 00.30 i natt. En drøy time senere rykker politiet ut til et annet utested i Halden etter melding om bråk. En beruset mann i 20-årene blir forsøkt bortvist, men mannen nekter å følge ordre og måtte dermed sove ut i drukkenskapsarresten. Og rett før klokken 03.00 i natt blir en mann anmeldt for urinering på offentlig sted, også det i Halden sentrum.

  • Prøvde kjøre fra politiet

    En mann i slutten av tenårene prøvde å kjøre fra politiet i forbindelse med en kontroll i Sarpsborg sentrum i natt. Politiet får stoppet bilen på Greåker og føreren blir pågrepet etter en kort løpetur. I følge politiet var den unge mannen svært beruset.