NRK Meny
Normal

Vil beholde containerhavna i Moss

Verken Høyre eller Arbeiderpartiet støtter Fremskrittspartiets forslag om å legge ned containerhavna i Moss.

Frp sine planer for havneområdet i Moss

Fremskrittspartiet vil fjerne fergetrafikken og containerhavna, men Arbeiderpartiet og Høyre er uenige. De vil beholde havna.

Foto: Fremskrittspartiet Moss

Valglogo

– Når man foreslår å bygge toetasjes småhus rundt en jernbanestasjon, har man misforstått hva intensjonen med et knutepunkt er, sier Mosseordfører Tage Pettersen (H).

Bystyret i Moss har allerede gjort et vedtak om boligbygging og havneutvidelse, men i går la Fremskrittspartiet i Moss frem andre planer. De ønsker å legge ned containerhavna og bygge småhus på 2-3 etasjer i området i stedet.

– Kaster blår i øynene på befolkningen

Mosseordføreren mener Fremskrittspartiet fører velgerne bak lyset.

– Det blir som å kaste litt blår i øynene på befolkningen. Dette er helt andre signaler enn Frp stemte for da vi vedtok sentrumsplanen i bystyret før sommerferien.

Da vedtok et enstemmig bystyre blant annet plassering av ny jernbanestasjon i områdene hvor Frp nå vil bygge småhus, hotell og diverse.

Vil beholde havna

Ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Moss, Hanne Kristin Tollerud, tror Frp vil stå alene om gårsdagens forslag.

– Vi har programfestet at vi ønsker å beholde havna, men gjøre den mer effektiv enn i dag. Vi tror det er liv laga for Moss havn, hvis ikke hadde vi ikke stått for det standpunktet vi gjør.

Bystyret i Moss venter nå på en behandling av ulike forslag til hvordan havna skal se ut før de tar en avgjørelse, men Tollerud føler seg sikker på at containerhavna består.

– Det er Arbeiderpartiet og Høyre som har flertall i denne saken og vi kommer ikke til å endre på det uansett valgresultat den 14. september, sier Tollerud.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: