NRK Meny
Normal

Vil avslutte sesongen på pallen

Rallyfører Mads Østberg satser alt på å avslutte sesongen på topp under helgens Wales Rally GB.

Mads Østberg i Rally Finland

Mads Østberg vil avslutte årets rallysesong med en pallplassering under helgens Wales Rally GB.

Foto: Mikko Stig / Ap

Denne helgen avslutter Mads Østberg årets rallysesong i Wales etter tolv kjørte VM-runder.

– Dette er et av mine favorittløp i VM, sier Østberg, og legger til at både veier og underlag minner han om forholdene i Norge.

Det er åttende gang rallyføreren fra Våler kjører Wales Rally GB, og Østberg sier han kjenner seg hjemme på walisisk underlag. Det håper han å kunne bruke til sin fordel i sesongens siste løp.

– Wales Rally GB føles egentlig litt som mitt hjemme-rally. Prøvene passer perfekt for min kjørestil, og får vi typisk walisisk vær er det absolutt en fordel for meg. Jeg trives når det er skikkelig glatt, leirete og gjerne litt tåke også, sier han.

Kjører for pallplass


I 2011 kjørte Østberg og kartleser Jonas Andersson inn til en 2. plass sammenlagt i samme løp. I fjor avsluttet duoen utenfor pallen på en 4 plass.

I år er bare en pallplassering god nok for Våler-gutten.

– Jeg kjører helt klart for en plass på pallen, og kommer til å satse alt på å avslutte sesongen med et godt resultat, sier Østberg

Med sine 89 poeng innehar Østberg en foreløpig 6. plass etter tolv runder. Franske Sébastien Ogier ligger på en klar førsteplass med 265 poeng.

Totalt skal førerne kjøre 312 kilometer på grus, fordelt på 22 fartsprøver som avholdes fra torsdag til søndag,

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sparta tapte i spillerforlengelsen

    Tomas Olsen scoret for Vålerenga halvannet minutt ut i spillerforlengelsen i eliteseriekampen mot Sparta. Dermed vant Oslo-laget 4-3.

  • Sparta utliknet like før slutt

    Tommy Kristiansen har utliknet til 3-3 i eliteseriekampen i ishockey mot Vålerenga. Tredje periode er straks over, og mye tyder dermed på at det går mot spilleforlengelse.