NRK Meny
Normal

Vil ha Momarken som Østlandets hovedarena

Daglig leder Knut Ekhaugen har store ambisjoner for Momarken travbane, selv om banen er anbefalt å legges ned.

Video Lunsjtrav 12.10.10

Daglig leder på Momarken har store ambisjoner om at banen skal ta over som ta over som hovedarena på Østlandet (arkivfoto).

Foto: Nyhetsspiller

Fredag ble det klart at et utvalg nedsatt av Det Norske Travselskap (DNT) foreslår å legge ned de tradisjonsrike travbanene Drammen, Klosterskogen og Momarken.

Travsporten ser på muligheter for å spare penger, og salg av travbanene vil kunne gi inntekter i milliardklassen.

– Knusende ro

Men daglig leder ved Momarken, Knut Ekhaugen, er ikke redd for at banen skal bli lagt ned.

– Vi tar det med knusende ro, for vi har helt andre ambisjoner for Momarken fremover.

Han viser til at byplanen for Oslo forutsetter at sentrum skal vokse nordover og omfatte bydelen der Bjerke travbane i dag ligger.

– Derfor har vi gitt et innspill til DNT om at Momarken kan overta som landets hovedarena i hovedstadsregionen når Bjerke må avvikle.

– Det vil være veldig lønnsomt for travsporten i Norge, fordi det vil utløse milliardverdier ved salg av Bjerke. Samtidig kan Momarken for noen titalls millioner kunne bli utviklet til et toppmoderne travsportanlegg, sier Ekhaugen.

Overrasket

Ekhaugen tror at travsporten kommer til å se at dette er den mest gunstige løsningen.

– Når E18 er ferdig utbygd kommer reisetiden mellom Oslo og Momarken være i underkant av 40 minutter, legger han til.

Ekhaugen fikk vite om utvalgets anbefaling denne uka. Han forteller videre at han er overrasket over at Momarken er en av banene som foreslås å selges.

– Momarken er en av de mest veldrevne travbanene i Norge. Vi har alltid hatt god kontroll og styring, og vi har aldri vært en belastning for fellesskapet, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Etterlyser SMS-varsling

  Beboere nær industriområdet på Øra i Fredrikstad etterlyser varsling på sms ved alvorlige hendelser. For en drøy uke siden var det brann ved Østfold gjenvinnning. Politiet oppfordret folk til å holde vinduer igjen. Det fikk ikke alle med seg.

  Brann øra, Østfold gjenvinning
  Foto: Sebastian Nordli
 • Skjeggkre ga prisavslag

  Et par får 408 000 kroner i prisavslag fordi det var skjeggkre i en bolig de kjøpte på Kråkerøy i Fredrikstad for 6,8 millioner kroner. I dommen fra Fredrikstad tingrett går det fram at skjeggkre gjør minimale materielle skader, men vil være sjenerende og ubehagelig for beboerne.

  Skjeggkre i limfelle
  Foto: Sindre Reinholt