NRK Meny
Normal

Viktig trepoenger for Sarpsborg-damene

Med seier 2–0 borte over Kaupanger har Sarpsborg 08s damelag festet et grep om kvalifiseringsplassen i førstedivisjon. Nå drømmer treneren om ny opprykkskamp.

Sarpsborg 08-damene

Sarpsborg 08s damelag har fem strake seire, og er på vei mot en ny kvalifiseringsduell om opprykk til Toppserien. Arkivfoto.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

– Det var en ganske jevn kamp, men vi hadde nok litt flere sjanser og var giftigere fremover. Samtidig hadde vi litt flaks også, for Kaupanger hadde to stangskudd, sier hovedtrener Kenneth Øby om den siste i rekken av fem strake seire for Sarpsborg-damene.

Lørdagens sliteseier kom som et resultat av scoringer fra Henriette Ingvaldsen og Hedda Vedeler.

Sarpingene har nå et forsprang på ett poeng ned til Urædd, som er den argeste konkurrenten om den viktige andreplassen som gir kvalifiseringsspill om opprykk til Toppserien.

Skryter av innsatsen

Og nettopp jevnspilte kamper er noe Sarpsborg 08s damelag har blitt vant til denne sesongen. Treneren skulle gjerne sett at laget fikk til mer spill og sikret klarere seire, men berømmer likevel innsatsviljen til spillerne.

– De jobber steinhardt alle sammen, og vi er gode i begge boksene. Det er en voldsom entusiasme i laget, og jentene gir livet i hver eneste kamp. Det er nok hovedgrunnen til at vi ligger der vi gjør, sier Øby til NRK.no

Kenneth Øby

Hovedtrener Kenneth Øby sier det kreves hardt arbeid om laget skal klare å gjenta bedriften fra i fjor.

Foto: Per Kristian Syversen

I fjor høst klarte det unge Sarpsborg-mannskapet å spille seg til opprykkskvalifisering mot Amazon Grimstad, men tapte til slutt 3–2 sammenlagt.

– Vi gleder oss over at vi innehar andreplassen nå. Det var en stor glede for oss å komme til opprykkskvalik i fjor, og nå ser vi at det er muligheter for å gjenta den bedriften, sier treneren.

– Ikke pessimist, men realist

Selv om laget nå har en god mulighet til å gjenskape fjorårets opprykkshåp, er Øby forsiktig med å ta noe på forskudd.

– Det er såpass jevnt i denne divisjonen at når vi kan vinne fire tette kamper, kan vi like gjerne tape de fire siste. Jeg prøver bare å se realistisk på situasjonen.

– Hvis vi skal klare å beholde andreplassen vår så kreves det masse hardt arbeid. Enda tøffere blir det å komme seirende ut av en eventuell kvalik, og det er jentene fullt klar over.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.