Viktig borteseier for Sarpsborg 08

Sarspsborg 08 vant 2-0 borte over Sandnes Ulf og tok enda et skritt unna bunnstriden i eliteserien.

Sarpsborg 08 vant

Alejandro Castro (Sarpborg 08) i duell med Ulf Furebotn fra Sandnes Ulf.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Sarpsborg 08 fortsatte den gode borteformen da de besieret tabelljumbo Sandnes Ulf søndag kveld. Gjestene scoret begge sine mål i første omgang.

Perle av Thorarinsson

Sarpsborg tok initiativet i kampen fra start og allerede før ti minutter var gått hadde gjestene skapt to brukbare målsjanser.

Etter 26 minutter sendte Gudmundur Thoarinsson gjestene i ledelsen med en praktfull scoring. Midtbanespilleren skrudde et frispark over muren og i krysset, og landsmann Hannes Thor Haldorsson i Sandnes Ulf-målet var sjanseløs på å avverge.

Kun to minutter etter målet var Henrik Furebotn nær ved å utligne. Fra utenfor straffefeltet fikk 27-åringen godt treff,men uheldigvis for Ulf gikk ballen i stolpen og ut.

Fem minutter før pause scoret Sarpsborg på ny. Etter et innlegg fra venstre kom to Sarpsborg-spillere til skuddmuligheter, før Kristoffer Tokstad fra kort hold kunne skli ballen i mål.

Brian Deane, trener Sarpsborg 08

Sarpsborg 08s trener Brian Deane.

Foto: Bjørn Ruud

Deane overrasket over initiativ

Den andre omgangen ble en ren transportetappe for gjestene, som kontrollerte banespillet. Sarpsborg-trener Brian Deane var overrasket over at de fikk lov
til å styre kampen fra start.

- Jeg hadde ventet at de skulle være litt raskere ut av
blokkene. Men det var en god prestasjon av oss. Vi ga spillerne et par dager fri i landskamppausen, det tror jeg var viktig for dem etter en tøff måned, sa Deane til CMore.

Seieren betyr at Brian Deanes mannskap nå står med 29 poeng i årets eliteserie. Dermed er laget nær ved å sikre plassen. I neste kamp venter nedrykkstruede Sogndal på hjemmebane for østfoldingene. Treneren selv ville ikke være med på at plassen er helt sikret.

- Nei, jeg er ikke trygg. Jeg har vært med på dette lenge nok til å vite at ting kan endres fort,sier Deane.

NRK/NTB

Laster innhold, vennligst vent..