NRK Meny
Normal

Vikeplikt for elg på Hafslund

En elg, trolig en ungkalv, forvillet seg inn i trafikken på Hafslund i Sarpsborg i ettermiddag. En av dem som fikk den på nært hold var Lars Rune Aasberg fra Hafslundsøy.

En elg, trolig en ungkalv, forvillet seg inn i trafikken på Hafslund i Sarpsborg i ettermiddag. En av dem som fik kden på bnært hold var Lars Rune Aasberg fra Hafslundsøy.

Flere gjorde store øyne da det som trolig er en elgkalv forvillet seg ned i trafikkmaskinene på Hafslund i ettermiddag.

Aasberg sto i kø ved rundkjøringen ved brua, og fikk filmet elgen da den kom gående.

– Jeg var på vei ned fra Hafslund hovedgård, og så køen ut av rundkjøringen, forteller Lars Rune Aasberg.

– Køen var lang, så det virket som den hadde kommet over brua. Den så veldig sliten og forvirret ut.

Politiet har fått mange meldinger om elgen, bekrefter politivakta. viltnemnda ble varslet, men før de kom til området var elgen borte. Det betyr selvfølgelig ikke at den ikke kan dukke opp igjen.

– Vi håper den har funnet fram til et sted den kan føle seg trygg. Vi oppfordrer folk til ikke å komme i nærkontakt med elgen, sier politiet. Den så forferdelig stresset ut, og da kan den være farlig.

– Det er mulig den har funnet veien til jordene på Hafslund hovedgård, sier Aasberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mann savnet i Skiptvet

    Politiet etterlyser en eldre mann som er savnet fra Sollia Bo- og servicesenter i Skiptvet. Mannen har vært savnet siden 19.06. Han er ca 170 cm høy, har mørkt kort hår, olabukse og hvit t-skjorte. Politiet ber om tips på telefonnummer 02800.

  • Lionel nummer fem i Elitloppet

    Den norske travstjernen Lionel endte på 5.-plass i finalen av Elitloppet søndag, etter å ha vunnet sin kvalifisering på ny norgesrekord. Seieren i kvalifiseringen sikret 230.000 kroner, mens premien for finaleplasseringen var på 92.000 kroner. Ifølge NTB var Lionel aldri med i kampen om seieren.