Normal

Vigen Hattestad: – Det blir nok litt spesielt

I morgen reiser skiløper Ola Vigen Hattestad til verdenscupen i Canada. Da venter et nesten tre uker langt avbrekk fra det ganske ferske pappalivet.

Ola Vigen Hattestad

Ola Vigen Hattestad måtte brått endre planene sine. Nå blir det verdenscup og hans til nå lengste pause fra pappalivet.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Vi har snakket om å ta han over dit, men det blir litt langt for dem. Så da blir det en lang pause fra pappalivet, sier Ola Vigen Hattestad til NRK.

Nærmere bestemt tre uker. I morgen reiser Hattestad til Canada for å gå sesongens siste verdenscuprenn.

Landslagsløperen og samboeren Katja Visnar fikk en sønn i slutten av november. Siden den gang har Vigen Hattestad stort sett hatt gode muligheter for å kombinere familieliv og skikarriere.

– Vi har egentlig vært heldige i vinter, for det har vært lite reising og stort sett korte turer i forbindelse med skirenn. Jeg visste jo at det før eller siden kom en langtur. Vi får se hvordan det går, det blir nok litt spesielt!

12 timer staking på 3 dager

Men det så lenge ut til at det slettes ikke skulle bli en reisepreget sesongavslutning for skiløperen fra Ørje. Vigen Hattestad ble vraket fra verdenscuplaget, og han forberedte seg i stedet på å gå Vasaloppet i Sverige.

Men så meldte Sjur Røthe forfall. Dermed ble det en helomvending etter en kort tenkepause.

– Jeg trengte litt betenkningstid, for jeg hadde innfunnet meg med å være hjemme. Jeg hadde lagt både sportslige og ikke-sportslige planer. Men det måtte selvsagt bli Canada, både fordi to uker med forberedelse til Vasaloppet er for lite, men også fordi jeg satser verdenscup og mesterskap i to nye år.

Men det svenske langløpet forblir en drøm for Ola Vigen Hattestad. På bare noen få dager merket han at kroppen svarte på staketreningen.

– Jeg hadde begynt å glede meg, faktisk. Jeg har trent staking i tolv timer på tre dager, og merket at jeg tålte det bedre og bedre muskulært. Nå legges det på is igjen, men det ga absolutt mersmak.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Liten sort hund funnet

    En liten sort hund er tatt hånd om i nærheten av Opstadfjellet i Sarpsborg. Har halsbånd uten telefonnummer. Eier kan ringe politiet på 02800.

  • Truet til seg veske med kniv

    En mann i 30 årene er pågrepet etter at han skal ha ranet en person utenfor legevakta i Halden like før klokken 23 i går kveld. Han truet med en kniv og fikk med seg fornærmedes veske.