NRK Meny
Normal

Frykter nakendusjing - stryker i gym

Frykt for nakendusjing gjør at elever ved videregående skole dropper ut av gymnastikktimene.

Video 3617cec2-8d93-4390-804e-9c5d324bc44e.png

Elever ved Mysen videregående skole vil ikke dusje etter gym-timene.

Mange jenter er veldig fokusert på kroppen sin og ønsker ikke å vise seg frem.

Silje Borger fra elevrådet ved Mysen videregående skole / NRK.no
Rektor Bjørn Solberg ved Mysen videregående skole

Rektor Bjørn Solberg

Foto: Odd Skjerdal / NRK
Sabrin Timraz og Silje Borger fra elevrådet ved Mysen videregående skole

Sabrin Timraz.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Ved Mysen videregående skole i Østfold står over 80 elever i fare for å stryke i kroppsøving fordi de ikke har møtt til timene.

– Kan ikke pålegge elever å dusje

– Jeg vet ikke helt hva som er årsaken, men mange jenter er veldig fokusert på kroppen sin og ønsker ikke å vise seg frem, sier Silje Borger til NRK.no. Hun sitter i elevrådet ved Mysen videregående skole.

Rektor kan ikke pålegge elevene å dusje etter gymnastikktimene, men synes det er bekymringsfull at så mange elever står i fare for å stryke i kroppsøving fordi de ikke har møtt til timene.

– Kroppsøving er et fag på lik linje med alle andre fag. Det hjelper ikke å ha bestått i alle teorifagene hvis en ikke har kroppsøvings-karakteren.

– Men jeg tror også det er andre årsaker til at folk ikke får vurdering i gym-timen. Jeg tror det for noen er like mye latskap som ligger bak, sier rektor Bjørn Solberg ved skolen i Mysen.

– Burde hatt egne private soner

Men, elevrådet avviser latskap og tror flere hadde møtt til gym-timene dersom skolen hadde hatt en skjermet dusjløsning.

– Fra andre skoler i utlandet har vi sett at det er vanlig med forheng mellom dusjene. Her får hver elev sine egne private soner.

– Da slipper en å tenke på andres kommentarer, og blikk fra andre som får en til å føle seg usikker, sier Sabrin Timraz, som også sitter i elevrådet på skolen i Mysen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Opphever forbud mot åpen ild

    En rekke brannsjefer i Østfold opphever nå totalforbudet mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark. Dette gjelder Indre Østfold, Rakkestad, Halden, Sarpsborg og Mosseregionen, ifølge Øst 110-sentral på Twitter.

    People near campfire in forest
    Foto: Alexander Ishchenko / Colourbox
  • Gjenganger pågrepet

    Politiet i Sarpsborg har i helga arrestert en gjenganger, en mann i slutten av 30-åra. Mannen, som tidligere er domfelt 12 ganger, har ifølge politiet en svært stor portefølje av lovbrudd han nå må stå til rette for. I våres skal han blant annet ha gått bevæpnet med hagle og patroner gjennom Sarpsborg sentrum.