NRK Meny
Normal

Frykter nakendusjing - stryker i gym

Frykt for nakendusjing gjør at elever ved videregående skole dropper ut av gymnastikktimene.

Video 3617cec2-8d93-4390-804e-9c5d324bc44e.png

Elever ved Mysen videregående skole vil ikke dusje etter gym-timene.

Mange jenter er veldig fokusert på kroppen sin og ønsker ikke å vise seg frem.

Silje Borger fra elevrådet ved Mysen videregående skole / NRK.no
Rektor Bjørn Solberg ved Mysen videregående skole

Rektor Bjørn Solberg

Foto: Odd Skjerdal / NRK
Sabrin Timraz og Silje Borger fra elevrådet ved Mysen videregående skole

Sabrin Timraz.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Ved Mysen videregående skole i Østfold står over 80 elever i fare for å stryke i kroppsøving fordi de ikke har møtt til timene.

– Kan ikke pålegge elever å dusje

– Jeg vet ikke helt hva som er årsaken, men mange jenter er veldig fokusert på kroppen sin og ønsker ikke å vise seg frem, sier Silje Borger til NRK.no. Hun sitter i elevrådet ved Mysen videregående skole.

Rektor kan ikke pålegge elevene å dusje etter gymnastikktimene, men synes det er bekymringsfull at så mange elever står i fare for å stryke i kroppsøving fordi de ikke har møtt til timene.

– Kroppsøving er et fag på lik linje med alle andre fag. Det hjelper ikke å ha bestått i alle teorifagene hvis en ikke har kroppsøvings-karakteren.

– Men jeg tror også det er andre årsaker til at folk ikke får vurdering i gym-timen. Jeg tror det for noen er like mye latskap som ligger bak, sier rektor Bjørn Solberg ved skolen i Mysen.

– Burde hatt egne private soner

Men, elevrådet avviser latskap og tror flere hadde møtt til gym-timene dersom skolen hadde hatt en skjermet dusjløsning.

– Fra andre skoler i utlandet har vi sett at det er vanlig med forheng mellom dusjene. Her får hver elev sine egne private soner.

– Da slipper en å tenke på andres kommentarer, og blikk fra andre som får en til å føle seg usikker, sier Sabrin Timraz, som også sitter i elevrådet på skolen i Mysen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarer mot farlige strømskap

    Strømselskapet Hafslund advarer mot ødelagte og farlige strømsfordelingsskap langs veiene. Etter store mengder snø på Østlandet har flere skap blitt ødelagte etter snøbrøyting, ifølge kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund.