NRK Meny
Normal

- Å, herregud!

Vibeke Skofterud var svært glad da hun gikk inn til andreplass på Beitostølen.

Vibeke Skofterud
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Vibeke Skofterud sikret dobbelt norsk i dag, da hun gikk inn til en andreplass på 10 kilometer fri teknikk i verdenscupåpningen på Beitostølen lørdag.

Hun kom i mål drøyt 20 sekunder etter Marit Bjørgen.

- Jeg har nesten ikke ord, men er veldig glad. Å, herregud, sa en kald Skofterud til NRK etter løpet.

Tilbake i toppen

Etter to magre år var Vibeke Skofterud tilbake i det gode selskap forrige sesong. I førjulsrennene i Gallivare og Kuusamo tok hun to femteplasser. Deretter falt hun noe tilbake og endte på 15.-plass i verdenscupen sammenlagt.

- I fjor ble jeg nok litt for mye fornøyd med bare det å være tilbake. Det skjedde noe på det mentale plan. Dette skal ikke gjenta seg denne sesongen, sier Skofterud til NTB.

En lang samtale med personlig trener Steinar Mundal fikk Vibeke Skofterud på rett spor.

- Han ga meg klar beskjed om at jeg var god nok til plass på seierspallen. Han fikk meg også til å tro på dette. I rennet gikk jeg med skylapper. Jeg tenkte bare på meg selv og arbeidsoppgavene, fortalte en glad Vibeke Skofterud etter en god norsk skidag på Beitostølen.

Tror på god sesong

- Jeg har vel aldri tidligere vært så fokusert. Jeg hørte ikke sekunderingen inne på stadion, sier Skofterud, som også forrige helg ble nest best i FIS-rennet på Beitostølen.

Nå har Skofterud tro på at det blir en god sesong.

- Særlig gleder jeg meg til Tour de Ski. Mange renn på få dager er alle tiders, sier Skofterud.

Bjørgen ustoppelig

Marit Bjørgen vant Beitosprinten

Marit Bjørgen vant verdenscupåpningen på 10 kilometer fri teknikk.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Marit Bjørgen er i knallform for tiden. Sist helg vant hun tre renn av tre mulige på Beitostølen. I dag vant hun verdenscupåpningen over 10 kilometer fri teknikk.

- Dette var tungt, det var et tungt føre, men det var gøy. Men det var kaldt, jeg er helt lammet i ansiktet, sa en glad Marit Bjørgen til NRK etter seieren.

Bjørgen tok med det sin 29.verdenscupseier, og i dag overtok hun ledelsen i årets verdenscup. Hun har 180 poeng etter en 1. og en 2. plass i år.

Svartedal skuffet

Trøsken-løperen Jens Arne Svartedal havnet langt nede på resultatlisten under lørdagens verdenscupåpning i 15 kilometer fri teknikk på Beitostølen.

Klassisk-spesialisten havnet helt nede på en 60. plass, 2 minutter og 14 sekunder bak Axel Teichmann fra Tyskland på 1. plass

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 22:55-nyhetene her

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
  • Ny type kunstgress i Råde

    Råde idrettslag skal legge en helt ny type kunstgress på den nye banen i Råde idrettspark. Det nye kunstgresset inneholder sand og ikke gummigranulat. Klubben håper å bli en foregangsklubb, sier prosjektleder Ole-Petter Westheim. Gresset skal være ferdig til sommerferien.