NRK Meny
Normal

Vet ikke hvor mange ansatte de har

Moss kommune skal nedbemanne 100 årsverk, men har ingen oversikt over hvor mange som er ansatt.

– Jeg blir forbannet når administrasjonen ikke kan gi oss disse tallene. Vi har heller aldri fått noen god forklaring på hvorfor dette er så vanskelig, sier ordfører Paul Erik Krogsvold til Moss Avis.

I følge ordføreren er det omlag 1700 ansatte i 2100 årsverk i Moss kommune. Men om dette er de eksakte tallene kan ingen i dag svare på.

Jobber med å rette opp

– Nedbemanningen blir jo omtrent håpløs når man ikke vet utgangspunktet. Derfor er dette overhodet ikke godt nok. Nå må posisjonen sette makt bak kravet om å få dette på plass, sier Tage Pettersen (H) til avisen.

kommunalsjef Inger-Johanne Fjeldbraaten sier at ledige stillingshjemler er en feilkilde i tallmaterialet som man nå jobber med å rette opp.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Setter opp fartsgrensen på E6

    Fra mandag kan man igjen kjøre i 110 km/t på E6 mellom Korsegården i Ås og Moss, skriver Moss Avis. Gjennom vinteren har strekningen hatt fartsgrense på 100 km/t.

  • Fire av fem bedrifter med mangler

    Fire av fem bedrifter i Østfold og Akershus som ble kontrollert av arbeidstilsynet i februar og mars, hadde feil og mangler på produksjonsutstyr. Slike mangler kan føre til alvorlige skader, mener tilsynet.