Ventetiden over for Fredrikstad

Fredrikstad hadde ikke vunnet i serien siden 16. mai, men fikk en opptur med 1-0 borte mot Sogndal søndag.

Tarik Elyounoussi

Fredrikstads Tarik Elyounoussi scoret 1- 0 for bortelaget i eliteseriekampen mellom Sogndal og Fredrikstad på Fosshaugane Campus søndag.

Foto: Yttri, Tor / Scanpix

Etter 3-1 mot Vålerenga 16. mai har FFK trøblet. Det er blitt tap mot Molde, Strømsgodset, Start og Odd, mens derbyet mot Sarpsborg endte med uavgjort.

Mot Sogndal derimot løsnet det litt for rødbuksene.

Tarik Elyounoussi avgjorde kampen da han utnyttet svakt forsvarsspill og scoret etter 19 minutters spill på Fosshaugane.

– Innsatsen er jeg veldig godt fornøyd med. I den fasen vi har vært inne i nå, så var det utrolig viktig å ta tre poeng, sier FFK-trener Tom Freddy Aune til TV2.

LES OGSÅ:

Kom for å ta poeng

– Det var tungt i dag. Vi kom hit for å ta poeng og vi lyktes i det. Det ble ikke den morsomste kampen, men det var en ordentlig lagseier, og det var deilig å ta tre poeng, sier Elyounoussi til kanalen.

Selv om trener Aune var imponert over innsatsen, var han ikke like imponert over spillet på banen. Men tre poeng er tre poeng - uansett hvordan en tar dem.

– Det er viktig å ta tre poeng i en vanskelig bortekamp. Vi vil gjerne spille finere fotball, men vi har spilt mange kamper den siste tiden og er litt på felgen. Vi jobbet steinhardt defensivt for å holde nullen. Det ga forutsetningen for tre poeng, mente FFK-trener Aune.

Ropte på straffe to ganger

Sogndal er sist i eliteserien, mens Fredrikstad ligger plassert midt på tabellen.

– Det blir et rotterace i forhold til å klare seg i eliteserien nå, sier Sogndal-trener Harald Aabrekk til TV2.

Sogndal følte seg snytt for straffe like før pause og like før slutt. Hjemmelagets Ole Jørgen Halvorsen burde dessuten utlignet mot slutten.

– I dag følte jeg at vi ikke klarte å få frem den gløden og entusiasmen som skal til for å vinne fotballkamper, sa Sogndal-trener Harald Aabrekk til TV2 etter kampen.

2607 tilskuere fulgte ettermiddagskampen.