NRK Meny
Normal

Ventet to år på rettssak, kan slippe fengsel

Den kvinnelige bilføreren som er tiltalt etter en dødsulykke i Våler for to år siden slipper kanskje med en betinget dom. Påtalemyndigheten innrømmer at det har tatt lang tid å få saken for retten.

Syklist døde etter påkjørsel i Våler

En syklist døde etter påkjørsel på fylkesvei 115 i Våler i november 2012.

Under rettssaken i Moss tingrett i går la politiadvokat Jon Granrud la ned påstand om fengsel i et halvt år, men forslo at hele straffen gjøres betinget med en prøvetid på to år, melder Moss Avis.

– I formildende retning, er det sterkt beklagelig at det har gått over to år før denne saken har blitt behandlet, det er altfor lang tid. Det er ene og alene påtalemyndighetens ansvar, sier politiadvokaten.

I tillegg til den lange saksbehandlingstiden viste Granrud til flere andre formildende omstendigheter.

Erkjente ikke skyld

Rettssaken mot den 29 år gamle kvinnen ble innledet i Moss tingrett onsdag. Kvinnen er tiltalt for uaktsomt drap, kjøring i ruspåvirket tilstand, kjøring uten gyldig førerkort og for bruk av narkotika.

Kvinnen har innrømmer at det var hun som kjørte på syklisten, men da rettssaken startet onsdag erkjente hun ikke straffskyld for uaktsomt drap. Hun forklarte i retten at hun overhodet ikke så syklisten før det smalt.

Bileieren også tiltalt

Kvinnens tidligere samboer er også tiltalt i saken. Han eide bilen kvinnen kjørte, og er tiltalt for å ha overlatt bilen til en fører som var ruset og som ikke hadde gyldig førerkort.

Granruds la ned påstand om at mannen får en betinget dom på fengsel i 45 dager og en bot på 5000 kroner, melder Moss Avis.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mann til sykehus med skuddskader

    En mann i 30-årene ble fraktet fra Tistedal i Halden til sykehus med skuddskader lørdag kveld. – Det er foreløpig ukjent skadeomfang. Det er ennå uklarheter om hvordan dette er skjedd, skriver politiet på Twitter.
    Politiet har innledet etterforskning ved Rema 1000 i Tistedal der meldingen om mannen først kom.
    (NTB)

  • Stjernen vant

    Stjernen vant 3-2 mot Frisk Asker på bortebane i dagens eliteseriekamp i ishockey. Kampen ble avgjort med straffeslag.