NRK Meny
Normal

Venter lite vintervær i Østfold

Vinteren blir kald og vindfull – eller mild og fuktig. Det viser langtidsprognosene Meteorologisk institutt har for vinterværet i Østfold.

Skihopp
Foto: Helge Lyngmoe

Instituttets værmodeller peker ikke mot en normal og snørik vinter her i fylket, sier statsmeteorolog Vibeke Thynnes.

– Det er en mulighet for en snørik vinter, men vi har flere signaler i de lengste prognosene våre, sier Thynnes. . Noen foreslår en veldig og kanskje unormalt kald vinter. Ikke snørik, men med nye nordavind og kjølig luft. Andre modeller viser det radikalt motsatte, nemlig en mild og fuktig vinter. Så hvor vi ender opp er ikke jeg i stand til å si.

Men det ser ut til at vi må dra et stykke for å kunne få ski på beina.

– Ikke med de to variantene der, nei. Da må man nok søke snørikt terreng høyere oppe. Det som blir regn her, blir snø oppe i fjellet.

Vinteren kan dermed følge opp det som kan vise seg å bli en unormal høst.

– Vi har hatt litt nattefrost nå, da det var som klarest i uka som var. Men denne uka, og slutten av oktober, ser veldig mild ut, sier Thynnes.

– Vi går nok ut med halvannen til to grader over normaltemperatur i oktober. Og det kommer på toppen av en mild september også. Vi har hatt en veldig mildt høst østafjells.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rekvirerer helikopter til skogbrann

    Det brenner i et skogområde på 2- 300 kvadratmeter i Båstad i Trøgstad. Terrenget er ulendt og lite framkommelig, så Øst 110-sentral har rekvirert helikopter for å hjelpe til i slukkingsarbeidet.

    Skogbrann i Båstad
    Foto: Heidi Gomnæs/NRK
  • Trafikkuhell i Råde

    En bil kjørte av vegen på Rådesletta i natt. Bilen lå på siden da nødetatene kom frem. Føreren, en mann i 40 årene kom uskadet fra uhellet, men politiets kontroll viste at han ikke hadde førerkort så han blir anmeldt.