NRK Meny
Normal

Venter fremdeles på påtale etter jaktulykke

En jeger er siktet for uaktsomhet i forbindelse med jakt, etter at han skjøt en mann i 70-årene gjennom en hyttevegg i oktober i fjor.

Skutt i jaktulykke på Hvaler

Mannen ble fraktet til Oslo universitetssykehus Ullevål med luftambulanse etter jaktulykken i fjor høst.

Foto: Magnus Brenna-Lund/NRK

Politiet har fremdeles ikke tatt noen påtaleavgjørelse etter jaktulykken på Hvaler i fjor høst, der en mann i 70-årene ble skutt i magen mens han satt på do på hytta.

Jegeren som avfyrte skuddet ble raskt tatt med inn til avhør, og er siktet for uaktsomhet i forbindelse med jakt.

Politiadvokat Eline Andreassen opplyser at hun fremdeles venter på ny dokumentasjon i saken.

– Vi venter blant annet på mer informasjon om fornærmedes helsetilstand før det kan tas en avgjørelse i saken, sier hun til NRK.no.

Jaktet på elg

Det var 24. oktober i fjor at mannen ble skutt gjennom veggen på hytta si på Hvaler. Mannen og kona var på hytta for å stenge for vinteren.

Jegeren var del av et jaktlag som oppholdt seg cirka 100 meter fra hytta. Jegeren skjøt mot en elg som passerte mellom ham og hytta.

Daværende lensmann på Hvaler, Erik Hulleberg, sa dagen etter ulykken at jegeren ble overrasket over at han ikke traff elgen.

– Han har siktet inn på elgen med kikkertsikte, men skuddet gikk et helt annet sted enn det han trodde det skulle gå. Han ble overrasket da han ikke traff.

Den aktuelle hytta står på et område hvor det er tillatt med jakt.

– Det er ikke noe klart forsett fra jegerens side, han har aldri hatt til hensikt å skyte på mennesker. Dette er egentlig bare et tragisk uhell, sa Hulleberg til NRK i fjor høst.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannårsak fortsatt ukjent

    Politiet vet fortsatt ikke brannårsaken til skogbrannen i Moss på tirsdag. Politiet har enda ikke fått rapporten fra krimteknikerne, men de skal ikke ha klart å konkludere med en brannårsak. Seksjonssjef i Moss, Henning Dalbye forteller at de er i ferd med å skaffe seg en oversikt over de som har vært i området. Arbeidere fra BaneNor jobbet rundt stedet, men også turgåere har ringt inn og sagt ifra at de har vært der.

  • Innbrudd i Fredrikstad

    Det har vært innbrudd i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad i løpet av dagen, melder politiet. Gjerningspersonen har brutt opp et vindu, og stjålet sølvtøy, blant annet. Politiet er på stedet og utfører åstedsundersøkelse.