NRK Meny
Normal

Nymo Matland til Sarpsborg

Sarpsborg 08 ble torsdag enige med Jo Nymo Matland om en toårs-kontrakt.

Jo Nymo Matland

Jo Nymo Matland ble torsdag kveld klar for Sarpsborg 08.

Foto: Nikolas Gogstad-Andersen / NRK

Det får NRK opplyst av sportslig administrativ leder i klubben, Cato Klaussen.

Venstrebacken har vært ønsket av sarpingene lenge, og torsdag kveld ble det klart at Nymo Matland forlater Tromsdalen, til fordel for Sarpsborg og eliteseriespill de to neste sesongene.

– Vi har jobbet ganske iherdig med Matland. Han og klubben har blitt enige om en toårs-avtale, det eneste som gjenstår er en medisink test, noe som er obligatorisk i slike sammenhenger, sier han.

Fantastisk venstrebein

Jo Nymo Matland har i år imponert med sitt usedvanlig presise venstrebein, noe som har vært en stor mangelvare i Sarpsborg de siste årene. Klaussen gleder seg til at også blåtrøyene nå skal få nyte godt av den følsomme foten.

– Matland har vi hentet til klubben for at han skal gå rett inn og forsterke første-elleveren. Han har en fantastisk venstrefot, som back og kant, som er veldig presis. Han har en av de bedre venstreføttene i 1. divisjon, så vi håper at vi kan utvikle han, så han kan prestere også i Eliteserien neste år, sier han.

Kostnadene til overgangen ligger i Sarpsborgs budsjett for neste år, og det var dermed ikke behov for eksterne midler for å få overgangen i orden.

Torske på vent

Selv om Nymo Matland torsdag ble klar for Sarpsborg, ligger ikke klubben på latsiden når det gjelder å forsterke før neste sesong.

– Vi skal ikke gjøre store endringer i troppen vår, men det er et ønske fra oss i sportslig ledelse at vi kanskje kan hente et par spillere til, men det er litt avhengig av den budsjettrammen vi må følge, sier Klaussen

En annen spiller som har vært i søkelyset til klubben den siste tiden er spissen Tor Erik Torske fra Kristiansund. Det var ventet at klubben skulle ta en avgjørelse også om fremtiden hans i dag, men ifølge Klaussen vil dette drøye enda litt til.

– Torske skal vi snakke med litt over helgen. Vi har ikke helt bestemt oss der enda, så det får vi komme tilbake til, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • MC-ulykke i Våler

    En motorsyklist blir tatt hånd om av helsepersonell etter en MC-ulykke på Vålerveien i Våler. Ifølge politiet er føreren ved bevissthet. Det er trafikkdirigering på stedet.

  • Spyttet på ansatte

    En mann og en kvinne ble pågrepet av politiet i natt, etter at mannen spyttet i ansiktet på ansatte ved Burger King i Halden. Da politiet ankom ble det berusede paret i 20-årene kranglete med politiet, og de er blitt anmeldt.