NRK Meny
Normal

Venstre sier ja til Ap i Sarpsborg

– Vi tar en sjanse, men tror det kan bli et fruktbart samarbeid, sier bystyrerepresentant for Venstre, Pål Antonsen.

Venstre ønsker å samarbeide med de rød-grønne i Sarpsborg de neste fire åra.

Det bestemte partiet på et møte i går kveld.

– Venstre fikk et tilbud fra Arbeiderpartiet som virker solid og som vi har sagt ja til. Vi tar en sjanse, men tror det kan bli et fruktbart samarbeid sier bystyrerepresentant for Venstre, Pål Antonsen, til NRK.no.

– Vanskelig avgjørelse

Antonsen sier at årsaken til at Venstre sier ja er at de har blitt forespeilet en plass i det politiske systemet og imøtekommelse i de politiske sakene.

Var det en vanskelig avgjørelse?

– Ja. Det var ikke enighet innad i partiet i utgangspunktet, siden vi er et borgerlig parti. Så vi bryter en barriere nå. Men vi har positive erfaringer med Ap fra tidligere, blant annet i forbindelse med budsjettarbeidet for 2011, så vi tror det skal gå bra, sier Antonsen, som sier Venstre har ett klart ønske for den neste periooden.

– Ap vet hva vi står for og hva våre ønsker er. Vi er mest opptatt av kultur og skole og ønsker oss en plass i kulturkomiteen, sier han.

– ikke overraskende

Politisk kommentator i NRK, Magnus Takvam, sier at det ikke er overraskende at Ap ønsker å samarbeide med Venstre i Sarpsborg.

– Det er interessant og rimer med de signalene som er kommet fra Ap etter valget. De prøver nå å pleie forholdet til sentrumspartiene i alle kommuner hvor det er mulig, sier han.

Han mener det er en del av en bevisst strategi fra Arbeiderpartiet sentralt.

– Hvis Ap skal fortsette i regjering, så må de ha allierte. SV har blitt så svake at Ap må sikre seg støtte i sentrum, så langt det er mulig, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha økt satsing

    Etterutdanningen av lærere går ikke raskt nok. Det sier hovedtillitsvalgte John Oddvar Holthe i Skolenes Landsforbund Østfold. Stortinget skjerpet kompetansekravene for lærere i 2015. Arbeiderpartiet krever økt satsing, men trenger å få med seg flere partier når saken avgjøres i Stortinget i februar.

    Lærer
    Foto: Colour Box
  • Over 80 navn må byttes ut

    81 gatenavn skal skiftes ut før storkommunen Indre Østfold kommune trer i kraft. Flere av de fem kommunene som skal slås sammen, har samme navn på veier og gater i dag, skriver Smaalenenes Avis. Trolig blir det størst kamp mellom Askim og Mysen om hvem som får beholde Jernbanegata.