NRK Meny
Normal

Venstre med brakvalg i Aremark

Frem 10,2 prosentpoeng fra forrige valg. – Jeg tror vindmøllemotstanden er viktigst, sier Geir Helge Sandsmark, leder for Østfold Venstre.

Vindmølle
Foto: Bjørn Erlandsson / Scanpix

Debatten om det skal opprettes en vindmøllepark i Vestfjella i Aremark har engasjert mange, men de fleste lokalpolitikerne har nektet å svare på hvor de står i vindmølle-spørsmålet før valget.

LES: Nekter å ta vindmølle-standpunkt

Kun Venstre har flagget at de er i mot vindmølleparken. Det har gitt resultater, tror Geir Helge Sandsmark leder for Østfold venstre.

Venstre har gått frem 10,2 prosentpoeng fra forrige valg og får dermed to ekstra mandater i kommunestyret.

– Det er nok vindmøllemotstanden som er den viktigste årsaken, sier Sandsmark.

– Trist å tape stemmer

Arbeiderpartiet går tilbake 7,4 prosentpoeng og mister to mandater i kommunestyret. Krf, som har ordføreren i dag, går tilbake 10,6 prosentpoeng og mister ett mandat.

– Det er alltid trist å tape stemmer, sier Krfs Tore Johansen, som uansett går av som ordfører etter dette valget.

Han tror ikke vindmøllesaken har hatt stor betydning for valgresultatet.

– Det er ikke så uvanlig at det blir et vakum når man skifter toppkandidat, sier Johansen.

LES OGSÅ:

Nekter å ta vindmølle-standpunkt

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikken øker i nedre Glomma

    Veitrafikken i nedre Glomma-regionen ligger an til å øke med en prosent i år, viser en prognose basert på Vegvesenets trafikktellinger. Bypakkeavtalen Fredrikstad og Sarpsborg har med Samferdselsdepartementet forutsetter at trafikken ikke skal øke. Først og fremst er det i Fredrikstad trafikken går opp, sier bypakke-rådgiver Tor Stabbetorp.

  • Kjemper for døgnåpen tollstasjon

    Årjäng kommune kjemper fortsatt for at tollstasjonen ved Hån, på svensk side av grensen ved E18, skal være døgn-åpen. Det melder Sveriges Radio Värmland. Det svenske Tullverket meldte for et år siden at de vil stenge tollstasjonen nattestid. Politikere i Årjäng viser til at det satses mye på strekningen mellom Oslo og Stockholm nå, og synes en nattestengt tollstasjon passer dårlig inn i det bildet.