NRK Meny
Normal

Venstre med brakvalg i Aremark

Frem 10,2 prosentpoeng fra forrige valg. – Jeg tror vindmøllemotstanden er viktigst, sier Geir Helge Sandsmark, leder for Østfold Venstre.

Vindmølle
Foto: Bjørn Erlandsson / Scanpix

Debatten om det skal opprettes en vindmøllepark i Vestfjella i Aremark har engasjert mange, men de fleste lokalpolitikerne har nektet å svare på hvor de står i vindmølle-spørsmålet før valget.

LES: Nekter å ta vindmølle-standpunkt

Kun Venstre har flagget at de er i mot vindmølleparken. Det har gitt resultater, tror Geir Helge Sandsmark leder for Østfold venstre.

Venstre har gått frem 10,2 prosentpoeng fra forrige valg og får dermed to ekstra mandater i kommunestyret.

– Det er nok vindmøllemotstanden som er den viktigste årsaken, sier Sandsmark.

– Trist å tape stemmer

Arbeiderpartiet går tilbake 7,4 prosentpoeng og mister to mandater i kommunestyret. Krf, som har ordføreren i dag, går tilbake 10,6 prosentpoeng og mister ett mandat.

– Det er alltid trist å tape stemmer, sier Krfs Tore Johansen, som uansett går av som ordfører etter dette valget.

Han tror ikke vindmøllesaken har hatt stor betydning for valgresultatet.

– Det er ikke så uvanlig at det blir et vakum når man skifter toppkandidat, sier Johansen.

LES OGSÅ:

Nekter å ta vindmølle-standpunkt

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skadet av vådeskudd

    En person ble fraktet til sykehus etter å ha blitt skadet av et vådeskudd på skytebanen ved Luftforsvarets base i Rygge, i går ettermiddag. I en pressemelding fra Luftforsvaret kommer det etter forholdene går bra med den skadde, som fortsatt oppholder seg på sykehuset. Politiet er i gang med etterforskning av saken.

  • Arrestert for å ulovlig bevæpning

    To personer er pågriper av politiet i Askim for å ha skutt med en softgun-pistol i Askim sentrum. Politiet ble varslet om at personer var i besittelse av en pistol, og da de kom frem viste det seg å være en softgun-pistol, skriver Smaalenenes Avis.