Vellykket politisamarbeid

For første gang var norsk politi representert i Strömstad for å bistå sine svenske kollegaer i skjærtorsdagsferiringen.

Norsk politi representert i Strømstad på Skjærtorsdag
Foto: Espen Evensen / NRK

I år nyttet det ikke å lure seg unna med at du ikke forstår svensk. På politistasjonen i Strömstad ble ulydige nordmenn nemlig møtt av norske politibetjenter.

LES OGSÅ: Færre pågripelser i Strømstad.

Politiet i Norge har i flere år samarbeidet tett med svensk politi i forbindelse med den tradisjonsrike feiringen på Skjærtorsdag. Men i år var norsk politi for første gang representert i Strömstad.

- Vi har i dag bistått aktivt med registersøk opp mot norske myndigheter og hjulpet svensk politi med å raskere identifisere gamle kjenninger hos oss, sier politioverbetjent Ivar Prestbakken ved politiet i Halden.

Mellom 50 og 60 politibetjener fra Göteborg, Uddevalla, Strömstad og Halden var på jobb for å sørge for en rolig feiring i skjærgårdsbyen i dag.

LES OGSÅ: - Dette er skikkelig påskefeiring.

NETT-TV: Møtt av hornmusikk

 

Velykket politisamarbeid i Strömstad på Skjærtorsdag

- Vi regner med at dette blir et fast samarbeid som vil gjøre arbeidet enklere med å ta hånd om de norske gjestene her i Strömstad, sier indre befal i strømstadpolitiet, Tage Ödlund.

Foto: Espen Evensen / NRK

Tiltak

I tillegg til at deler av byen var stengt av for trafikk, var også systembolaget stengt.

- Vi håper at de tiltakene vi har satt i verk virker positivt i forhold til at det skal være en folkefest og ikke bare blir fyll.

Torsdag ettermiddag var 25 personer satt i fyllearresten, noe som i følge indre befal i strømstadpolitiet, Tage Ödlund er en nedgang fra i fjor.

- Vi regner med at dette blir et fast samarbeid som vil gjøre arbeidet enklere med å ta hånd om de norske gjestene her i strømstad, sier Ödlund.

Og i kveld blir strömstadpolitiet med over grensen til Halden for å avslutte den tradisjonsrike feiringen.

SE BILDENE: Strömstad på skjærtorsdag