NRK Meny
Normal

Storfangst under første kontroll

Et sekssifret kontantbeløp, falske skilter og en ombygd bil for tung transport ble første storfangst på en nye kontrollposten for trafikk ut av landet ved Svinesund i går.

Kontroll av utgående trafikk fra Norge

Politi, tollvesen og Statens vegvesen deltok på kontrollen, hvor over 400 kjøretøy på vei ut av Norge ved Svinesund ble stoppet.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Mellom 400 og 500 kjøretøy ble tirsdag stoppet for kontroll ved Svinesund på vei ut av Norge.

– Fra vår side opplever vi kontrollen som vellykket. Vi har vært på kontrollposten fra ni i dag tidlig til klokka åtte i kveld og vi har kontrollert mellom 4- og 500 kjøretøy. Vi har avdekket flere straffbare forhold som vi ønsket med kontrollplassen, sier politiførstebetjent Sindre Dahlstrøm ved Østfold politidistrikt.

Når alt er ferdig vil vi ha skilt og bommer på plass, og da vil det nok bli hyppigere kontroller.

Sindre Dahlstrøm, politiførstebetjent

Han forklarer det med at de tre etatene, politi, tollvesen og Statens vegvesen, fikk vist at de nå kan utføre utgående kontroll på E6.

Les mer om grensekontrollen på Svinesund:

Tok nederlender med sekssifret kontantbeløp

Første dag ble også en dag med storfangst. En nederlender ble tatt med 145.000 kroner på vei ut av lande. Med i bilen var to polakker, som også hadde større mengder kontanter på seg. De hadde også med seg falske skilter, og bilen var modifisert for transport av tung last.

Sindre Dahlstrøm

Politiførstebetjent Sindre Dahlstrøm.

Foto: Magnus Brenna-Lund/NRK

– Vi hadde blant annet som mål å se på mobile vinningskriminelle. Vi fikk tatt kjøretøy som var ombygde til smugling, hvor Statens vegvesen hjalp oss å dokumentere at de var ombygd, sier Dahlstrøm videre.

God start

Han synes den nye kontrollplassen har fungert bra, men kontrollplassen er ikke helt ferdig.

– Nå må vi ha hjelp av Mesta for å skilte kontroll. Men når alt er ferdig vil vi ha skilt og bommer på plass, og da vil det nok bli hyppigere kontroller.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: