NRK Meny
Normal

Veidekke nedbemanner i Østfold

Hard konkurranse og dårlig lønnsomhet fører til at opp til 22 årsverk fjernes fra avdelingen i Sarpsborg.

Veidekke steinlogo
Foto: Veidekke / flickr

Distriktssjef Vegard Eng sier det er en kombinasjon av to forhold som fører til nedbemanningen.

– Vi har over tid vært i et krevende marked med liten aktivitet og hatt en lengre periode med manglende lønnsomhet. Vi må dessverre gå til en nedbemanning, sier distriktsleder Vegard Eng.

Sliter i bygg- og anleggssektoren

For det meste er det prosjekter innen bygg- og anleggssektoren som har ført Veidekke ut i uføret. Vegar Eng ønsker ikke å gå i detaljer om de enkelte prosjektene, men sier det har vært en del «stang ut».

Vegard Eng, Veidekke

- Vi har fått omplassert enkelte håndverkere, og arbeidet med det fortsetter, sier Vegard Eng.

Foto: Veidekke

- Det har vist seg at resultater og lønnsomhet i de prosjektene ikke har utviklet seg slik som vi ønsket, og det er grenser for hvor lenge man da kan holde ut. Det, kombinert med at vi har for liten aktivitet har gjort at vi må gå til dette skrittet.

Veidekkes konsern meldte i februar om et driftsresultat på over 770 millioner kroner for 2013, og kalte det en sterk resultatfremgang.

Men i Østfold er konkurransen spesielt hard, mener Eng.

Tøff konkurranse i Østfold

– Jeg tror ikke jeg skal snakke for konsernet, men Norge er et langstrakt land med forskjellige utfordringer. Østfold er et fylke med mange entreprenører, og derfor stor konkurranse. Østfold er hvor de fleste vil være, og derfor også ekstra krevende.

– Hvem er det som nedbemannes?

– Det er både funksjonærer og håndverkere. Vi ser på helheten og er nødt til å skalere ned på begge områder.

– Vi har klart å få til noen overflyttinger på håndverkersiden. Vi jobber kontinuerlig med det. Men våre nabodistrikter har jo selvsagt også sin egen bemanning.

Veidekke har som mål å være ferdig med prosessen i løpet av april, men dette må ta det tiden det må ta, sier Eng.

– For den enkeltes del vil mye avhenge av ansiennitet og oppsigelsestid.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mest grasrot til Lions

    Lions Club Fredrikstad er den foreningen i Østfold som mottok mest støtte gjennom Grasrotandelen i fjor, melder Norsk Tipping. Klubben fikk inn over to millioner kroner på dette og hadde også flest grasrotgivere i fylket. Videre fulgte Sarpsborg 08, Dyrebeskyttelsen i Fredrikstad, Sparta og Stjernen.

  • Se TV-nyhetene 22.55