NRK Meny
Normal

Veiarbeidere frykter for livet

Bilister som ikke respekterer fartsgrensene i veiarbeidsområder gjør arbeidsdagen svært farlig for mange anleggsarbeidere i Østfold.

Bilkø
Foto: Nejad, Arash A. / SCANPIX

Tore Mostervik jobber i Hvalertunnelen og er en av veiarbeiderne som hver dag kjenner problemet på kroppen.

Stopper flere biler

- Mange bryter fartsgrensen, og jeg er rett og slett redd for å bli påkjørt. Spesielt av store kjøretøy som betongbiler og busser, sier Mostervik til NRK Østfold.

Anleggsarbeideren mener hovedproblemet er at bilistene ikke respekterer fartsskiltene som er satt opp.

- Vi har stoppet flere som kommer susende og spurt om de vet hva fartssonen er i området. De fleste påstår at de ikke har sett skiltene og at de ikke aner hva fartsgrensen er, sier Mostervik. 

- Ikke ressurser

Statens vegvesen forteller at den farlige situasjonen for anleggsarbeiderne er vanskelig å gjøre noe med. 

- Vi gjør en faglig vurdering av hvor fort man bør kjøre i veiarbeidsområdene, men verken Statens vegvesen eller politiet har ressurser til å overvåke strekningene 24 timer i døgnet, sier Endre Dahlen, informasjonsrådgiver for utbyggingen av E6 gjennom Østfold.

Politiet beklager 

Trafikkoordinator Pål Schrøder hos politiet i Østfold beklager situasjonen.

- Vi er veldig klar over at det er mange som ikke overholder fartsgrensen gjennom veiarbeidsområdene. Det utgjør en sikkerhetsrisiko for anleggsarbeiderne, og det beklager vi sterkt. Vi ser svært alvorlig på situasjonen, sier Schrøder til NRK Østfold.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Anmeldt for å ha slått russ

    En deltaker på russetreffet på Fredriksten i Halden er mistenkt for å ha slått til to medruss. Personen er kjørt i politiets arrest og anmeldt. En annen sitter også i arresten etter å ha vært utagerende og overstadig beruset på landstreffet for russ.

  • Anmeldt for fyllekjøring med båt

    Ved midnatt natt til lørdag fikk politiet melding om en beruset båtfører som reiste ut fra havna i Skjærhalden på Hvaler og litt seinere kom beskjeden om at den trolig hadde kjørt på grunn. Redningsskøyta fikk etter hvert kontroll på båten ikke langt fra havna i Skjærhalden og politiet kontrollerte båtfører, melder politidistrikt Øst på Twitter. Båtfører blir anmeldt for å ha ført båt i påvirket tilstand