NRK Meny
Normal

Vedtok bompenger i Moss

Mot FrP, Rødt, SV og KrF, vedtok bystyret i Moss mandag kveld, å innføre bompenger.

Tage Pettersen, Moss Høyre

Gruppeleder for Høyre, Tage Pettersen, stemte sammen med Arbeiderpartiet og fikk dermed gjennomslag for bompenger i Moss.

Dermed fikk Høyre og Arbeiderpartiet flertall for innføring av bompengeordningen.

- Det er et nødvendig vedtak hvis vi skal få gjort noe med de store problemene Moss har, sier gruppeleder for Høyre i Moss, Tage Pettersen.

Usikkert hvor stort omfang

Avstemningen i bystyret i går var et prinsippvedtak.

Derfor er det for tidlig å si i hvilket omfang bompengebetalingen vil bli, forklarer Pettersen.

- Nei det kan vi ikke si enda. Administrasjonen har nå fått i oppdrag å utrede en egen mossepakke, som skal sørge for en bred opprusting av veiene, sier Pettersen til NRK.

Sosialister mot bompenger

Det mest synlige behovet er å få en bedre veiforbindelse fra fergekaia til E6. Denne veipakken skal presenteres for formannskapet i september, oktober.

Som forventet stemte Fremskrittspartiet mot bompengevedtaket, men de fikk med seg både partiene Rødt, Sosialistisk venstreparti og Kristelig Folkeparti.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stort ølbeslag på grensa

    Tollerne på Svinesund fant 22,5 tonn øl på et polskregistrert vogntog mandag morgen. Vogntoget krysset grensa på E6, og alkoholvarene var merket som energidrikk i papirene, opplyser kontorsjef Wenche Fredriksen på Svinesund tollsted. Sjåføren er hentet av politiet.

    Ølbeslag 23.10.17
    Foto: Tomas Berger/NRK
  • Alvorlig skadd etter fall

    Personen som ble skadet i et arbeidsuhell på Manstad kjøtt i dag tidlig betegnes som alvorlig skadd. Han er flydd til Ullevål sykehus med luftambulanse. Til NRK sier politiet at mannen falt ned i et seks meter dypt hull, og arbeidstilsynet er varslet.