NRK Meny
Normal

Varsler tøffe kutt i budsjettet

Rådmann i Moss kommune, Bente Hedum, legger ikke skjul på at det blir vanskelig å balansere mossebudsjettet.

Rådmann Bente Hedum

Rådmann Bente Hedum varsler at hun vil presentere et budsjett med store kutt i november.

Foto: Gunnar Hjorthaug

Mossingene må belage seg på store kutt i neste års kommunebudsjett.

Rådmann Bente Hedum bekrefter overfor Moss Avis at det er svært vanskelig å balansere budsjettet, som legges fram 7. november.

LES OGSÅ:

Store nedskjæringer

Tjue millioner kroner må spares inn i neste års budsjett, og det må skje før den varslede senkningen av eiendomsskatt.

– Jeg kan alt nå varsle at salderingen av 2012-budsjettet er en svært vanskelig oppgave. Det er ingen grunn til å skjule at dette blir et budsjett med kutt, sier Hedum til avisa.

Rådmannen vil ikke røpe hvor kuttene vil komme, men sier det dreier seg om store nedskjæringer.

– Per dags dato kan jeg ikke gå ut med detaljer, sier hun.

E-skatt er hett tema

Et av temaene som har blitt heftig diskutert i Moss de siste dagene er eiendomsskatten. De borgerlige partiene lovte før valget at skatten skulle kuttes hvert år hvis de kom til makten.

Det betyr at politikerne må kutte ytterligere 27 millioner i budsjettet, siden det tidligere flertallet la inn en økning i langtidsbudsjettet i denne størrelsesordenen.

Sindre Westerlund Mork (V) har allerede varslet at det kan bli vanskelig, noe som har fått AP og SV til å rope om løftebrudd.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Forsøkte smugle valper

    5 hundevalper av typen Mops ble i helgen forsøkt smuglet over grensen på Svinesund. Tollvesenet kom over valpene da en ungarskregistrert bil ble stoppet i en rutinekontroll. Dette var valper som skulle selges i Norge sier Wenche Fredriksen, kontorsjef i Tollregion Øst-Norge. Valpene ble levert til Mattilsynet.

  • Søker benådning for konedrap

    Norges eldste soningsfange har søkt om benådning. Mannen som er 83 år gammel ble for to år siden dømt til ubetinget fengsel i 13,5 år, etter å ha drept sin kone med gevær. Drapet skjedde i parets hjem i Sarpsborg, men mannen har hele tiden bedyret at det var et uhell. Mannens advokat Harald Otterstad, skriver i søknaden om benådning at den 83 år gamle mannens helsetilstand stadig forverres.

    Drap på Grålum i Sarpsborg
    Foto: Sebastian Nordli/NRK