NRK Meny
Normal

Varsler svært høy vannstand

Kan bli opp til en meter over det som står i tidevannstabellen.

Høy vannstand i Østfold

Slik ser det ut på Fjeldberg marina i Fredrikstad i kveld.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Meterologene melder at havnivået kommer til å bli høyt det neste døgnet.

– Natt til torsdag og torsdag morgen vil det være høy vannstand på kysten. Cirka 80 til 100 cenimeter over det som er oppgitt i tidevannstabellen, sier statsmeterolog Kristian Gislefoss.

Det kan derfor være lurt å ta en ekstra sjekk av både båter og brygger.

– Om du i tillegg er utsatt for vind og bølger fra sørvest og vest vil du merke det ytterligere, sier meteorolog og havforsker Magnar Reistad i Bergen til Yr.

Stormfloen som ventes langs kysten fra svenskegrensen til Kristiansund oppstår kun med to til tre års mellomrom, forteller Reistad.

Følg vannstanden der du bor på havniva.no!

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Starter interkommunalt havneselskap

    I dag bestemte kommunene i Nedre Glomma-regionen å slå seg sammen til et interkommunalt havneselskap. Avtalen ble undertegnet i dag og vil starte opp etter nyttår. Både Sarpsborg og Hvaler ser store fordeler med et samarbeid med Borg havn i Fredrikstad. Sammenslåingen vil også kunne merkes for de med fritidsbåter, forteller styreleder Siri Martinsen

  • Verner skogsområder

    Regjeringen har i dag verna 49 nye skogsområde i ti fylker. To av områdene er i Østfold, begge disse i Halden. Dette gjelder Svantjern naturreservat og Vestfjella naturreservat som får utvidet verneområde. Områdene inngår i arbeidet med frivillig vern av privateid skog.