NRK Meny
Normal

Varsler streikeopptrapping i Østfold

Akademikernes forhandlingsleder sier sykehusstreiken trappes opp på fredag - blant annet i Østfold.

Leder Rune Frøyland i Akademikerne Helse.

– En moderat opptrapping, mener forhandlingsleder Rune Frøyland i Akademikerne Helse.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Forhandlingsleder Rune Frøyland i Akademikerne Helse sier det blir tatt ut 13 nye sykehusansatte her i fylket.

– Vesentlig leger og en psykolog. I Østfold vil de da totalt være 36 akademikere i streik, sier Frøyland.

Opptrappingen gjelder 185 fagforeningsmedlemmer ved tre nye helsevirksomheter. Blir arbeidskonflikten ikke løst innen fredag, vil 498 leger og andre være tatt ut i streik på totalt 12 sykehus.

Mer om streiken:

– Vi trapper opp streiken for å legge ytterligere press på sykehusdirektørene, slik at de kan be arbeidsgiverorganisasjonen Spekter om å gå tilbake igjen til forhandlinger, men med et annen mandat enn det vi hittil har møtt, sier Frøyland.

For tidlig å si noe om konsekvensene

Av de 13 som er varslet tatt ut på fredag, er 12 ansatt i medisinske og kirurgiske avdelinger, mens en er ansatt i sykehusets administrasjon.

Sykehusets ledelse går nå gjennom opptrappingsvarselet i detalj, og kommunikasjonssjef Bjørn Hødal sier det er for tidlig å si hvilke konsekvenser den etter ledelsens mening vil få.

– Vi ble varslet ved midnatt, nå går vi gjennom og ser på hvilke konsekvenser dette vil få for de enkelte avdelinger, sier Hødal.

– Ingen fare for liv og helse

Akademikerne mener opptrappingen ikke innebærer noen økt fare for liv og helse. Frøyland sier det er en moderat opptrapping, men den vil ha konsekvenser for noen.

– At enkelte pasienter får dessverre avlyst eller utsatt operasjoner eller enkle inngrep, det kan hende.

– Får dette noe å si for akutt-kapasiteten ved sykehuset?

– Nei, det får ingenting å si for den.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kidnappingssak for retten

    Mandag 8. august i fjor ble en mann kidnappet fra sitt hjem i Moss. I morgen starter rettssaken i Sarpsborg tingrett. To menn tok seg inn i mannens hus, og med revolver og kniv truet de mannen til å kjøre mot Oslo. Bakgrunnen for kidnappingen skal være at den ene mannen mente at fornærmede skyldte ham penger. Det skriver moss-avis.no.

  • Kjenninger tatt for ruskjøring

    I køen som oppstod etter en trafikkulykke i Habornveien i Fredrikstad søndag oppdaget politiet en bilfører og en passasjer som de anser som kjenninger. Begge var ifølge politiet ruspåvirket og fører har ikke førerkort. Derfor blir forholdet anmeldt, melder politiet på Twitter.